14 Σεπ 2007

Μαγεία σε High Definition

H αβάσταχτη γοητεία της Υψηλής Ανάλυσης στο συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων!

Βάζοντας να δούμε τα πρώτα δοκιμαστικά δισκάκια από την παραγωγή των Blu-ray του τεύχους στη Μεγάλη Αίθουσα του HiTECH, η χαρά των θεατών για το τέλος μιας μεγάλης προσπάθειας ήταν ανάμεικτη με την αγωνία του τελικού αποτελέσματος. Έπειτα από λίγα λεπτά, τα χαμόγελα έγιναν πλατιά και άρχισαν τα επιφωνήματα. Ενθουσιασμός για την ποιότητα της εικόνας, θαυμασμός για το συγκινησιακό φορτίο που μπορεί να μεταφέρει η σημερινή τεχνολογία στα σπίτια μας. Σε αυτή την πρώτη θέαση ακούστηκε για πρώτο φορά το σύνθημα «το ωραιότερο θέαμα του κόσμου στο ωραιότερο σύστημα του κόσμου», που στη συνέχεια υιοθετήθηκε ως μότο της προσφοράς μας. Η αίσθηση της εικόνας High Definition είναι πραγματικά τρισδιάστατη, ιδίως στις πολλές ίντσες, που σε κυκλώνουν με άπλετο φως. Μερικές φορές σού έρχεται να ορμήσεις μέσα στην οθόνη, ενώ άλλες φορές θέλεις να το βάλεις στα πόδια, γιατί έρχεται καταπάνω σου το θεριό! Και στα παραδείσια τοπία, σ’ αυτούς τους εκθαμβωτικούς ουρανούς με τα ανάγλυφα σύννεφα, σ’ αυτά τα μαγνητικά πορφυρά ηλιοβασιλέματα, στο κατάμεστο με απίθανα χρώματα βυθό του αρχιπελάγους, σαστίζεις, μένεις με το στόμα ανοιχτό και ξεχνάς κάθε έγνοια της καθημερινότητας. Είναι η μοναδική δύναμη που έχει η ομορφιά του πλανήτη μας …
Το τελευταίο «τοξικό» τεστ ήταν η σύγκριση με το DVD μας, στο ίδιο πρόγραμμα. «Χάλια, βγάλ’ το!» φώναζαν όλοι, τόσο που αρχίσαμε να ψάχνουμε μήπως υπήρχε κάπου κάποιο λάθος. Ειλικρινά, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας – όλοι είχαμε την αίσθηση ότι το DVD ήταν πολύ καλύτερο απ’ αυτό που βλέπαμε. Γι’ αυτό και κάναμε το ανάποδο τεστ: Φωνάξαμε δύο συνεργάτες μας που δεν είχαν δει το Blu-ray και τους βάλαμε πρώτα το DVD. «Υπέροχη εικόνα» είπαν και οι δύο – και τότε ξέραμε ότι αυτό που ζούσαμε ήταν το παλιό δόγμα, ότι η ποιότητα είναι δρόμος χωρίς επιστροφή: Αν δεις το καλύτερο, δεν αντέχεις το χειρότερο – και όσο δεν έχετε δει Full High Definition, θα σας φαίνετε μια χαρά το DVD. Μόλις το ματάκι σας πέσει σε εικόνα Full HD, θα βλέπετε στο DVD πέπλα, συρματοπλέγματα και γραμμές, κόκκους και θόρυβο, φλαταρισμένη εικόνα χωρίς βάθος. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, όπως δείχνουν τα πράγματα, η μόνη πηγή High Definition που θα έχουμε για αρκετό καιρό είναι αυτά τα πολύτιμα δισκάκια. Βεβαίως, θα έχετε ακούσει το παλιό ρητό «garbage in-garbage out», μ’ άλλα λόγια, αν το πρωταρχικό υλικό είναι σκουπίδι, αυτό που θα βγει από το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι σκουπίδι. Γι’ αυτό και η αγωνία μας ήταν μεγάλη, επειδή ξέραμε ότι είχαμε βρει ένα μοναδικό διαμάντι ποιότητας για «in» και θέλαμε με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε ότι θα μείνει διαμάντι μέχρι το «out».
Όπως θα δείτε και στα credits της σειράς, το πρόσταγμα της παραγωγής είχε η νεοζηλανδική NHNZ, θυγατρική της Fox, αλλά όλα τα συνεργεία ήταν της ιαπωνικής τηλεόρασης NHK, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία σε High Definition. (Οι εκπομπές High Definition ξεκίνησαν στην Ιαπωνία το 1990, με το αναλογικό σύστημα NHK 1080 – σήμερα έχει αντικατασταθεί από ψηφιακό.) Βεβαίως, τα ιαπωνικά συνεργεία δικαιούνται να έχουν και την πιο τελευταία τεχνολογία σε ψηφιακές βιντεοκάμερες High Definition – κατευθείαν από τα ερευνητικά εργαστήρια των γιγάντων των ηλεκτρονικών που έχουν στη χώρα τους.
Μία από τις σημαντικότερες «πρωτιές» στη λήψη αυτών των προγραμμάτων ήταν η ολοκληρωτική χρήση ψηφιακών μηχανών High Definition, με δυνατότητα υπερχρονισμού. Χάρη στον υπερχρονισμό, όπου αντί για 30 καρέ το δευτερόλεπτο φτάνουμε, π.χ., στα 150 καρέ, μπορούμε να έχουμε πεντακάθαρη εικόνα High Definition ακόμη και σε slow motion. (Ουσιαστικά, αν η εικόνα είναι τραβηγμένη στα 150 fps και αναπαράγεται στα 30 fps, έχουμε μια ταχύτητα slow motion 1/5 του νορμάλ με τέλεια εικόνα.) Πέρσι, μάλιστα, στις εκθέσεις των επαγγελματιών της εικόνας, είδαμε τους εικονολήπτες και τους παραγωγούς του NHK να κάνουν μεγάλο ντόρο με τις λήψεις High Definition slow motion αυτής της σειράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι πρόσφατα, η μόνη λύση για slow motion με High Definition ήταν η λήψη σε φιλμ με υπερχρονισμό και μετά τελεσινέ. (Οι πιο πονηροί βέβαια απλά χρησιμοποιούσαν κάμερες standard definition με υπερχρονισμό για τα πλάνα που ήθελαν slow motion και μετά έκαναν upscaling.)
Δύο ακόμη καταπληκτικές τεχνολογικές καινοτομίες της σειράς είναι οι νυχτερινές και οι υποθαλάσσιες λήψεις. Χάρη στα τελευταία εξαρτήματα νυχτερινής λήψης, που συνδυάζουν τις υπέρυθρες ακτίνες με το ορατό φως, μπορούμε πλέον να έχουμε και χρώμα με χαμηλό θόρυβο, ακόμη και νύχτα με το ελάχιστο φως του φεγγαριού ή των αστεριών. Το νυχτερινό κυνήγι των λιονταριών στο πρώτο DVD της σειράς (Αφρική) έχει απίστευτο ρεαλισμό και είναι βαθύτατα υποβλητικό χάρη στην αίσθηση του σκότους (και τα «βαμπιρικά» μάτια των θηρευτών). Στις υποθαλάσσιες λήψεις, που θα δείτε πλουσιοπάροχα στο δεύτερο DVD της σειράς (Αρχιπέλαγος Ινδονησίας), η τελευταία τεχνολογία εξοπλισμού δίνει έναν τρομερό χρωματικό πλούτο, που μαζί με τη διαύγεια της εικόνας 1920x1080, δημιουργεί μια απαράμιλλη τρισδιάστατη αίσθηση υποβρύχιας κατάδυσης. Εύγε στους Ιάπωνες κάμεραμαν, που πέρασαν άπειρους μήνες τραβώντας υπομονετικά σε σαβάνες, βουνά, ποτάμια, πελάγη και ωκεανούς, επιτρέποντάς μας να «ζήσουμε» εμπειρίες που ποτέ δεν θα μπορούσαμε αλλιώς να βιώσουμε.
Το επόμενο μεγάλο ατού της σειράς είναι η θεσπέσια μουσική της. Πρόκειται για μουσική του Νεοζηλανδού Trevor Coleman, η οποία είχε τόση επιτυχία, που αποτέλεσε τη βάση για ένα αυτόνομο μουσικό έργο, τη Συμφωνία «Equator – Circle of Life».
Μετά ταύτα, αγαπητοί αναγνώστες, σας αφήνουμε να παίξετε με τα δισκάκια μας και να διαπιστώσετε μόνοι την αλήθεια των λόγων μας. Και αν αναρωτιέστε ποιο είναι το επόμενο βήμα μετά το Full HD, η απάντηση υπάρχει και είναι η πραγματικά τρισδιάσταση εικόνα στο σαλόνι μας, με ολογραφία λέιζερ, ίσως σε καμιά δεκαριά χρόνια…

(Οκτώβριος 2007)

77 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το HiTECH πετυχαίνει σίγουρα μια παγκόσμια πρώτη δίνοντας δίσκο Blu-ray, αλλά τελικά ποιά θα είναι η τιμή του περιοδικού με το δώρο;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως αυτή τη φορά ξεπεράσατε κάθε προηγούμενο εκεί στο περιοδικό. Εδώ δεν μιλάμε απλά για την επιτυχία που σημείωσε το "Elizabeth", αλλά για μια παγκόσμια πρωτιά που φέρνει τον Ελληνικό ειδικό τύπο στην κορυφή και γεμίζει χαρά εμάς τους Χαϊτεκάδες. Από την άλλη βέβαια, η απορία όλων είναι το κόστος του περιοδικού. Πάντως,εύγε! Καλή σας επιτυχία στην πρωτοπόρα αυτή προσπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

εύγε! και Blu-ray και DVD σε ένα. Αρχίζω τάχιστα τις συγκρίσεις...

HiTECH είπε...

Η τιμή του HiΤΕCH θα είναι 15€. Τα υψηλά κόστη παραγωγής του Blu-ray σε όλα τα σημεία (από τα προγράμματα και τα μάστερ μέχρι την εκτύπωση, τα μεταφορικά και τη συσκευασία) μας αναγκάζουν να προχωρήσουμε σε μια προσωρινή αύξηση της τιμής του περιοδικού. Ευελπιστούμε όμως ότι πολύ σύντομα θα πέσουν τα κοστολόγια, οπότε θα ακολουθήσει και το HiTECH.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο HiTECH που για άλλη μία φορά ανοιγεί το δρόμο της υψηλής ευκρίνειας στην Ελλάδα! Για εμάς που το πάθος μας για την τεχνολογία είναι πραγματικό και όχι κατά περίσταση, τέτοιες προσφορές μας ενθουσιάζουν. Από ότι καταλαβαίνω η τιμή του περιοδικού θα είναι αρκετά υψηλότερη από ότι είναι τώρα, αλλά αυτό με αφήνει παγερά αδιάφορο. Καινούργια τεχνολογία και φθηνή δεν γίνεται. Ασε που πιστεύω ότι όσοι δεν έχουν δει High Definition (και αυτοί είναι πολλοί) θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό. Μπράβο και πάλι!

Ανώνυμος είπε...

Αντε το HITECH δινει Blu-ray ποσο πρεπει να πληρωσει καποιος για να παρει ενα αργο X2 blu-ray? 999 ευρω, ε δεν πατε καλα.Και αν υπολογιζουν σε αυτους που εχουν ps3 δεν εχουν υπολογισει σωστα γιατι δεν ειναι και παραπολλα τα ps3 στην ελλαδα για να βγαλεις hi-def το πιθανοτερο ειναι καποιος να το μετατρεψει σε mkv και να το τραβηξουμε απο ενα απο τα δεκαδες site poy υπαρχουν στο ιντερνετ.Λαθος κινηση περιοδικου, καλυτερα να το εβγαζε σε φορματ για τον υπολογιστη θα το περναν πιο πολλοι.

Ανώνυμος είπε...

15 Euro??? Are U Krazzzy??? Εδώ οι μισοί Έλληνες δεν έχουν να φάνε, κι εσείς ζητάτε μισό μεροκάματο για μια φυλλάδα και ένα άχρηστο για τους περισσότερουσ δισκάκι; Ντροπή σας. Από ποιον πλανήτη κατεβήκατε;

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε, δεν σου ειπαμε να το παρεις με το ζόρι. Το HiTECH ειναι για τους μερακληδες, το ίδιο και τα δώρα του. Πληροφοριακά πάντως, ένα δισκάκι Blu-ray να το αγοράσεις από το μαγαζί κάνει ΕΝΑ μεροκάματο.

betonven είπε...

Ειναι πραγματικα εντυπωσιακη η κίνηση, και τροπον τινα, ισως προωθησει τη διαδοση του HD στη χωρα μας.

Ωστόσο, η αύξηση της τιμής είναι απαράδεκτη. Καταλαβαίνω τα έξοδα, καταλαβαίνω την πρωτιά, αλλα δε μπορείς ένα ήδη υπερκοστολογημένο περιοδικό (τα 8.5 ευρω είναι πολύ τσιμπημένη τιμή), να το αυξάνεις κατα 80%..
Γενικοτερα μια αυξηση της ταξεως του 80% φαίνεται σαν κακόγουστο αστείο.
Προσωπικα, αν και λάτρης του HD, με εξοπλισμο στο σπιτι, δεν θα αγορασω το περιοδικο. Για ιδεολογικους λόγους, γιατι απο τη μεριά σας δείχνει ελλειψη σεβασμου προς τους αναγνωστες.

Potakidis Konstantinos είπε...

Εννοείται ότι δεν είπατε κανέναν να το πάρει με το ζόρι . Τι θα γίνει όμως με όλους εμάς που θέλουμε το τεύχος αλλά δεν σκοπεύουμε ακόμα να επενδύσουμε σε συσκευές BR? Δε λέω σαφώς και είναι μια πρωτοποριακή κίνηση και μπράβο σας , απ την άλλη για τα ελληνικά δεδομένα τα 15 € είναι πιστεύω και να με συγχωρείτε υπερβολικά ότι κι αν σου δίνουν μαζί πόσο δε κάτι που ουσιαστικά προς το παρόν σου είναι άχρηστο.

Καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΗΔΗ ΤΟ PS3 Κ 4 ΔΙΣΚΑΚΙΑ BD.EIMAI ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ!ΠΕΡΙΜΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΕ ΤΟ BD.EIMAI ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΚΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Παιδια μπραβο και ας ειναι λιγο τσιμπημενη η τιμη
Στο κατω κατω μην πιειτε 3 καφεδες στου FLOCAFE και παρτε το περιοδικο!!!

avtech είπε...

Συγχαρητήρια στο HiTECH για την κίνησή του αυτή. Θεωρώ ότι η τιμή του είναι όντως υψηλή και ελπίζω να πέσει αργότερα.
Θα αγοράσω το περιοδικό, αλλά έχω μια επιφύλαξη: Το προβολικό μου είναι HD Ready (1280 x 720p). Θα έχω προβλήματα στην κίνηση ή οπουδήποτε αλλού;

Ανώνυμος είπε...

Ναι αγαπητέ Blo-quer. Οι Έλληνες Πεινάνε! Τους είδαμε!
Τέλος πάντων. Κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν. Εγώ απλά γουστάρω. Δεν έχω BD ακόμα και μάλλον δεν θα έχω για καιρό, μέχρι να πέσουν οι τιμές σε προσιτά επίπεδα. Όμως 15€ είναι 4 φραπέδες σε συνοικιακό ζαχ/στείο (τουλάχιστο στο Ναύπλιο που μένω). Εγώ τους χαλαλίζω. Είναι θέμα προτεραιοτήτων.
Μανόλις Ελευθεράκης

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στο HITECH για τη "παγκόσμια" πρώτη ! 'Εχοντας εγώ ΟΛΑ τα τεύχη του, από το Νο.1, δεν κρύβω σήμερα τη συγκίνησή μου για τη πρόοδο της τεχνολογίας αλλά ΚΑΙ για την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ σημερινή ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ σας. Μελανό σημείο η (πολύ) αυξημένη τιμή του περιοδικού, ελπίζουμε ΟΛΟΙ εμείς οι πιστοί αναγνώστες σας σε μία ΑΜΕΣΗ πτώση της, στο ΑΜΕΣΩΣ επόμενο τεύχος σας... Επίσης, το αυτοκόλλητο διπλής όψης (που συγκρατεί τη θήκη-κουτί) είναι κακής ποιότητας και α) χάλασε το εξώφυλλο του περιοδικού στο ξεκόλλημα, και β) ΔΕΝ ξεκολλάει με τίποτα απο το πλαστικό προστατευτικό της θήκης, με αποτέλεσμα εκείνη να κολλάει παντού. Τελικό αποτέλεσμα: Λίγο κακή εντύπωση για αρχή. Ελπίζω να κυκλοφορήσετε το επόμενο τεύχος σας μαζί ΚΑΙ με μία κενή θήκη-κουτί EXTRA, για αντικατάσταση της τωρινής, με ένα προστατευτικό σελλοφάν εξωτερικά για προστασία. Επίσης, με αλλαγή του αυτοκόλλητου με άλλο (ίσως εύκαμπτη κόλλα), όπως στα αντίστοιχα ειδικά περιοδικά του εξωτερικού, ευχαριστώ. (ένας μικρο-παραπονούμενος ιδρυτικός αναγνώστης σας...)

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μπορούσε το δισκάκι να είναι Region Free? Πολλοί απο εμάς έχουμε γιαπωνέζικο η αμερικάνικο Ps3

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν κύριοι, δεν σας κρύβω πως έτρεξα ανυπόμονος να πάρω το περιοδικό. Ήθελα να αποκτήσω ένα ακόμη από τα πρώτα μου Blu-ray και νομίζω πως άξιζε τον κόπο, παρά την ομολογουμένως τσουχτερή τιμή… Λοιπόν, για τους όσους ανησυχούν για πιθανά προβλήματα στην κίνηση, απλά ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ. Και ξέρετε γιατί; Γιατί το δισκάκι του HiTECH είναι ίσως το μοναδικό Blu-ray με εικόνα στα 30fps και όχι στα 24! Μπορεί αυτό να μην ακολουθεί αυστηρά τις μέχρι τώρα προδιαγραφές των κινηματογραφικών μεταφορών (ως προς το Blu-ray πάντα), αλλά από την άλλη, εξασφαλίζει στο μέγιστο τη συμβατότητα του υλικού με κάθε λογής προβολικό και τηλεόραση, μιας και τα 30fps “μεταφράζονται” στα προβολικά μας ως 60Hz (διαβασμένος ε; Στους κυρίους του HiTECH απευθύνομαι…). Για να μην σας τα πολυλογώ, έχω πάθει ΠΛΑΚΑ! Δείτε τη σκηνή με το γενικό πλάνο της πεδιάδας (νομίζω πως είναι στο δεύτερο κεφάλαιο), όπου η κάμερα κινείται από τα αριστερά προς τα δεξιά!!! Όχι απλά δεν υπάρχει πρόβλημα στην κίνηση, αλλά θεωρώ πως είναι ότι καλύτερο έχω δει ποτέ μου! Ως προς το σύνολο της ποιότητας του δίσκου, πιστεύω πως είναι απλά άριστη, αν και επιφυλάσσομαι για μελλοντικά σχόλια, μιας και δεν πρόλαβα να δω όλο το ντοκιμαντέρ. (Σημείωση: Έχω προβολέα 720p και για player το PS3). Μπράβο σας και πάλι, συνεχίστε την καλή δουλειά!

Ανώνυμος είπε...

Έλεος, φτάνει πια η μιζέρια από μερικούς! Μπράβο στο hitech. Keep up the good job.

avtech είπε...

ΟΚ, το τελευταίο (μακροσκελές) σχόλιο του killbillwashere αναίρεσε όλες τις επιφυλάξεις μου για τυχόν προβλήματα στην κίνηση ή άλλα.
Πάντως, είναι γενική η αίσθηση ότι η τιμή του περιοδικού είναι τσουχτερή. Είμαι βέβαιος ότι οι υπεύθυνοι του HiTECH το βλέπουν αυτό και ότι σύντομα - ελπίζω - θα προβούν σε μείωσή της.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και πάντα τέτοια!

Potakidis Konstantinos είπε...

Το περίεργο είναι ότι θα το αγοράσουμε αν δεν τα έχουμε κάνει ήδη όλοι η σχεδόν όλοι εμείς που μέχρι χθες γκρινιάζαμε . Εγώ για παράδειγμα πριν ανοίξω το μαγαζί πέρασα απ το περίπτερο και το χτύπησα . Ξέρετε και κάτι ‘άλλο , δεν έχω BR player καρδιά μου. Τέλος πάντων , ένα μπράβο στο περιοδικό που πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά και ευελπιστούμε τώρα που θα αυξηθούν οι πωλήσεις και οι διαφημίσεις να υπάρχει περιθώριο να μειωθεί η τιμή στα επόμενα τεύχη .

Ανώνυμος είπε...

Οι κόλες παιδιά βγαίνουν με νέφτι. Δοκίμασα νερό και οινόπνευμα αλλά τίποτα. Προσέξτε γιατί το νέφτι διαλύει τα δισκάκια (το έχω πάθει άλλη φορά με CD).

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι δεν αξίζει στην περίσταση να μιλάμε για τα 15 ευρώ... Μόλις πατήσετε το play θα τα ξεχάσετε όλα, θυμηθείτε με! Έβαλα να δώ λίγο και κόλλησα πραγματικά μπροστά στην οθόνη. Διαθέτω PS3 και μία 42άρα plasma HD Ready της Panasonic (ο προβολέας δεν θα αργήσει να έρθει) και δεν πιστεύω στα μάτια μου! Η εικόνα είναι ονειρεμένη. Και δεν είναι μόνο η ευκρίνεια. Εδώ υπάρχει σκηνοθεσία , προσεκτικό μοντάζ και πολύ προσεγμένη αφήγηση. Επειδή ασχολούμαι με τη φωτογραφία ως χόμπι και έχω περάσει αμέτρητες ώρες περιμένοντας την καλύτερη στιγμή για τη λήψη σας λέω ότι στο Blu-ray αυτό υπάρχουν πλάνα για έκθεση φωτογραφίας. Ξεκινείστε από το 09:20 και δείτε πως εναλλάσεται και "γεμίζει" το κάδρο σταδιακά καθώς περνούν εικονικά οι εποχές του χρόνου για να καταλήξει στις ανυπέρβλητες συνθέσεις των 09:52 και 09:56. Οι super slow λήψεις από το 20:05 είναι για να τις βλέπεις ξανά και ξανά. Η αλληλουχία των πλάνων από το 26:35 και μετά είναι για καρτ ποστάλ! Το εισιτήριο των 15 ευρώ για την ανατολική Αφρική δεν είναι ακριβό. Είναι ευκαιρία.

Potakidis Konstantinos είπε...

Οφείλω να ομολογήσω πως η έκδοση DVD απλά δεν παλεύετε Φαντάζομαι πως θα είναι η BR

HiTECH είπε...

Αναφορικά με το region, πρέπει να πούμε ότι δεν είναι κάτι που εξαρτάται από εμάς αλλά από την συμφωνία για τα δικαιώματα του τίτλου.
Θέλουμε για μια ακόμη φορά να τονίσουμε ότι είμαστε πολύ περήφανοι για αυτήν την παραγωγή η οποία πέρα από το ότι είναι μια παγκόσμια πρώτη έχει κυριολεκτικά παγκόσμιο χαρακτήρα. Μιλάμε για υλικό υψηλής ευκρίνειας το οποίο είναι μια συμπαραγωγή βασικά της Νεοζηλανδικής τηλεόρασης NHNZ (Ωκεανία) και του Ιαπωνικού NHK (Ασία), γυρισμένο στην Αφρική σε ένα δίσκο Blu-ray το master του οποίου έγινε σε τρεις Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ενώ η εκτύπωσή τους έγινε στις ΗΠΑ. Πιστεύουμε λοιπόν πως αξίζει τα 15 ευρώ που κοστίζει και επαναλαμβάνουμε πως η τιμή του περιοδικού θα μειωθεί στα επόμενα τεύχη, σε αντιστοιχία με την μείωση του κόστους παραγωγής των δίσκων Blu-ray.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΟ BD ΤΟΥ HITECH ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ US H JAP PS3?

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση προς Hi-Tech. Πόσο % ήταν η αύξηση τιμής όταν βάλατε το Elizabeth;

Εγώ δε θυμάμαι, αλλά δε νομίζω να ήταν 80% όπως τώρα! Και ότι και να λέμε, εκείνη η προσφορά ήταν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ καινοτομία.

Προσωπικά δε θα το πάρω, διότι μέχρι να πάρω HD θα έχει πέσει ούτως ή άλλως η τιμή και αυτής της συλλογής. Ήμουν από τους πρώτους που πήραν DVD στην Ελλάδα (όταν ακόμα στα videoclub είχαν μόνο 6 τίτλους της Warner), αλλά τότε άξιζε πολύ περισσότερο το κόστος "καινοτομίας" επειδή η διαφορά με το VHS ήταν χαοτική (και δε χρειαζόταν να αλλάξω TV ή προβολέα). Τώρα λέω να περιμένω 2-3 χρονάκια μια και δε μου τρέχουν από τα μπατζάκια.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι αναγνωστης σας παρα πολλα χρονια και ηδη εχω αρχισει να μειώνω τα τευχη που αγοραζω κάθε χρόνο. θα μπορουσατε να βγαλετε το περιοδικό σε 2 εκδόσεις μια με blueray και μαι συμβατικη. γιατι να επιβαρυνθώ το κοστος γαι ενα δισκο που δεν εχω που να τον παιξω, και με προγραμμα που εχουμε μποχτισει να παιρνουμε απο εφημεριδες και περιοδικα? Νταξει ωραια τα δισκακια γαι να δω πως παιζουν τα Hi-Def στην οθονη μου. Γι αυτο με την αγορα του player δινου και δωρακια, αρα καταληγουμε στο οτι ειναιπολυ ωραιο και προτοτυπο δωρο αλλα για τους περισσοτερους αχρηστο και ανούσιο. Αλλη φορα να προσεξετε τι δινετε μαζι με το περιοδικο. (σημειοτεον τοσα βγαζετε απο τις διαφημισεις θα μπορουσατε να μειωσετε τα κερδη σας για εναν μηνα, δε θα πεφταν τα καραβια σας έξώ)

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο του ανώνυμος (19 Σεπτέμβριος 2007 11:47 πμ). Με εκνεύρισε αφάνταστα η κόλλα που χρησιμοποιήθηκε αφού ψιλοκατέστρεψε το εξώφυλλο του περιοδικού και δε βλέπω πως θα βγάλω την κολλα από τη θήκη χωρίς να την καταστρέψω. Παραπέμπω σε αντίστοιχη υλοποίηση της Future Publishing (Computer Music, klp).
Επιτρέψτε μου να γκρινιάξω και γω για την τιμή - πολύ περισσότερο όταν βλέπω και την χορηγία της Sony!!! Θα έπρεπε να αναλάβουν το κόστος εξολοκλήρου! Θα ήταν η καλύτερη προωθητική ενέργεια από μέρους τους - προσωπικά θα πήγαινα καρφί για αγορά PS3 (εν αναμονή φθηνότερων players) και θα σούταρα και το XBOX!
Πάντως πέρα από τη γκρίνια για τα παραπάνω θα ήθελα να σας συγχαρώ για την προσπάθεια αυτή.

ΥΓ. Αλήθεια αν επιτρέπεται, η Sony με ποιο τρόπο βοήθησε στην υλοποίηση?

Ανώνυμος είπε...

πριν από μερικά τεύχη μειώσατε την ύλη (όταν στις σελίδες συμπεριλάβατε σε αυτές το ένθετο m3 review, δεν λέω ευχάριστο ήταν αλλά το περιοδικό δεν το αγοράζαμε για το ένθετο!!!) και η τιμή έμεινε η ίδια.
Τώρα δίνετε "δώρο" ένα BD και αυξάνετε την τιμή από 8,50 σε 15,00....
Αγοράζω το περιοδικό από όταν ήμουν στο λύκειο (γύρω στο '89-'90) νομίζω και θα εξακολουθώ να το αγοράζω και να το διαβάζω γιατί μου έχει γίνει όπως το τσιγάρο, αλλά ρε παιδιά .....
15,00 .........!!!!!!!!
Άντε συγχαρητήρια για το BD κάποια στιγμή θα το δώ κι εγώ!

Θοδωρής είπε...

Παιδιά συγχαρητήρια πραγματικά!!! Χρησιμοποιώ το ps3 για player και για tv μια sony bravia 46x2000 και έμεινα μ'αυτό που είδα! Χαλάλι τα 15e! Αλλά μια παράκληση, στο επόμενο τεύχος μη χρησιμοποιήσετε αυτη την άθλια κόλλα. Κρίμα είναι να βάζετε original θήκη blu-ray και να έχει την κόλλα πίσω που δε βγαίνει με τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα θα δούμε και μετά θ'αποφασίσουμε!...
Διαθέτω το BDP-1000, 1080p της Samsung και το HD-E1, 1080i HD DVD player της Toshiba και έναν PLV-Z4, 1080i προβολέα της Sanyo. Ελπίζω τα δισκάκια να παρέχουν την υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου για τα οποία μιλάτε!?... θα περιμένουμε επίσης, και τη σύγκριση και με κάποια HD DVD δισκάκια που θα μπορέσετε να παρουσιάσετε στο κοντινό μέλλον!
Πάντως, κάνετε πολύ καλά που επιτέλους παρουσιάζετε τη νέα τεχνολογία, χειροπιαστά πλέον, στην ελληνική αγορά!
Να είστε καλά, και καλή δύναμη στη δουλειά σας!

Ανώνυμος είπε...

ας μας πουν οι ειδικοί του περιοδικού
το p που γραφουν στο εξωφυλλο αναφερεται σε pixel ή σε progressive
γιατι εγω προοδευτικη εικονα σε 1920χ1080 δεν ειδα

Ανώνυμος είπε...

Τα στελέχη του hi-tech τα έχουν μπερδέψει λίγο και νομίζουν ότι είμαστε Λαμπράκηδες. 15 ευρώ είναι εξωφρενικά υψηλή τιμή για τα ελληνικά δεδομένα. Θα έπρεπε αν μη τι άλλο, να κυκλοφορήσουν το περιοδικό και χωρίς το blu-ray (μόνο με το DVD) στην προηγούμενη τιμή. Δυστυχώς δεν το έκαναν, γεγονός που φανερώνει έλλειψη σεβασμού προς τους αναγνώστες του (καθώς πολλοί από αυτούς δεν έχουν, ούτε πρόκειται να αποκτήσουν άμεσα blu-ray player). Κρίμα, γιατί περίμενα καλύτερη αντιμετώπιση από το περιοδικό το οποίο διαβάζω από το 96.

Ανώνυμος είπε...

ίσως 1080 p... αραμύθια;

Ανώνυμος είπε...

Ναι, και στο δικό μου σύστημα (PS3, Epson TW1000) βλέπω ότι το σήμα είναι 1080i. Πάντως, νομίζω ότι είναι καλύτερα έτσι, αφού στην περίπτωση του p η απόδοση της κίνησης δεν θα μποούσε να είναι τόσο smooth όπως είναι τώρα. Το p είναι καλύτερο για ακίνητες εικόνες και το i για κινούμενο βίντεο.

HiTECH είπε...

Mea culpa. Η εικόνα είναι 1080i/29,97frames. Εξηγήσεις: Αυτό δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθεί πριν παραλάβουμε τα εργοστασιακά δισκάκια, γιατί τα δοκιμαστικά μας BD-R δεν έπαιζαν στα BD-Player επειδή αυτά αρνούνται να παίξουν δίσκους χωρίς AACS. Όταν ήλθαν τα εργοστασιακά, μια μέρα πριν κλείσει το τεύχος, η ποιότητα ήταν εκπληκτική και κανείς δεν κάθησε να τσεκάρει τις συχνότητες. Πριν από αυτό, τα master μας ήλθαν σε αρχεία avi, σε σκληρό δίσκο, και το στούντιο μας έδωσε την πληροφορία ότι η εικόνα θα ήταν προοδευτική, πράγμα ανακριβές. Σφάλμα, αλλά ζητάμε την κατανόησή σας: Όταν κάνεις κάτι πολύ πρώτος, τρως και τις παιδικές αρρώστιες. Πάντως όποιος αναγνώστης θεωρεί ότι εξαπατήθηκε από το λάθος, μπορεί να επιστρέψει το περιοδικό στα γραφεία μας και να του επιστρέψουμε τα 15€.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα αγαπητό HiTech
Ειμαι ενας φανατικός αναγνώστης σου.
Με χαρά πηρα στα χέρια μου το τεύχος με το Blue-ray disk.
Εχω το Vaio με το blue-ray player και ανάλυση 1080.
Mε το που έβαλα το δισκάκι να παίξει ξεκίνησε το WinDVD BD. Mετά από λίγο έβγαλε ένα μήνημα λάθους. ΑACS check error...τι είναι αυτό;
Διοθρθώνεται somehow? Έψαξα στο νετ και δεν εβγαλα άκρη. Please help.

Eυχαριστώ εκ των προτέρων.
Δημήτρης
(mail: dimitrios@skim.com)

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ρε παιδιά τώρα που ξέρουμε ότι το υλικό δεν είναι 1.080p αλλά 1.080i δεν θεωρείται πλέον Full HD; Εγώ το έπαιξα το δισκάκι στο PS3 μου με προβολέα τον JVC DLA-HD1 και όντως ο προβολέας κλειδώνει σε 1.080i και όχι σε 1.080p. Τι ρόλο παίζει το γραμματάκι i ή p δίπλα στο 1.080 στην τελική ποιότητα εικόνας; Να πω ότι αυτό που βλέπω εγώ στον προβολέα μου είναι καταπληκτικό, καμία σχέση με DVD.

Ανώνυμος είπε...

Τι κλαιγόσαστε ρε φιλαράκια για την τιμή; Αφού ποτέ δεν αγοράζετε HΙTECH, όπως προκύπτει από το μίσος που κρύβεται πίσω από τους χαρακτηρισμούς σας. Άστε να το χρηματοδοτούμε εμείς οι τρελάρες! Εσείς πιείτε τα λεφτά σας στα Starbucks.
Μανόλις Ελευθεράκης

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, ξεχάστε τα i και τα p και απολαύστε την ποιότητα εικόνας. To 1080 μετράει και το πόσο καλό είναι το υλικό. Συγκρίνω το ντοκιμαντέρ του hitech με το Planet Earth του BBC (1080p) που αγόρασα πρόσφατα και παρατηρώ μειωμένη ευκτρίνεια και προβλήματα στην κίνηση της κάμερας, ενώ το bluray του hitech είναι άψογο στην κίνηση και έχει περισσότερη λεπτομέρεια.

HiTECH είπε...

Το Full HD (ή True HD) αναφέρεται στην ανάλυση της εικόνας, ήτοι 1.920x1.080, και όχι στον τρόπο με τον οποίο "διαβάζεται"
το περιεχόμενο, δηλαδή interlaced ή progressive ή στην ταχύτητα με την οποία εναλλάσονται τα καρέ ή τα πεδία (24frames, 29,97frames, 59.94fields κοκ). Άρα κάθε σήμα ανάλυσης 1.920x1.080 είναι εξ ορισμού Full HD, οπότε μπορούμε να έχουμε Full HD 1.080p ή Full HD 1.080i, όπως μπορούμε να έχουμε και Full HD 1.080/24p ή Full HD 1.080/60i. Επίσης το στάνταρ για τις κινηματογραφικές λήψεις είναι 1.080/24p, ενώ το στάνταρ για λήψεις βίντεο όπως ντοκυμαντερ και αθλητικά γεγονότα είναι 1.080/60i.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΣ 15 € ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ «ΚΡΑΤΑΕΙ» ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΘΑ ΤΟ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑ ΠΙΣΩ. ΕΛΕΟΣ! ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΕΤΕ 15 € (5000 ΔΡΧ, ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ). ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ BLU-RAY KAI TOY EΚΠΛΗΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΤΟΥ HI DEF, ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΛΠ, ΚΛΠ……ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΧΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Ή ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ, ΜΕ «ΨΩΝΙΑ» ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ Ή ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ.
ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΤΕΥΧΟΣ, ΔΕΝ ΔΙΕΚΟΨΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΑΣ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΛΕΩ ΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.

HiTECH είπε...

Μια ιδέα για τον Δ.Π.: Αφού είστε τακτικός αναγνώστης και σας κρατάει το περιοδικό ο περιπτεράς, γιατί δεν γράφεστε συνδρομητής; Με 80€, που μπορείτε να βάλετε σε τρείς άτοκες δόσεις ανά 4 μήνες, θα έχετε το περιοδικό με 7,27€, με κούριερ στο σπίτι σας, συν τα δώρα των συνδρομητών και τα Blu-ray.
Πέρα απ’ αυτό όμως, η θέση σας είναι σεβαστή – εξ ίσου όμως σεβαστή με των άλλων αναγνωστών που λένε τι σπουδαία προσφορά είναι και πόσο την απολαμβάνουν. Χαρά μας θα ήταν να ικανοποιήσουμε όλους, κάτι που ελπίζουμε να κάνουμε όταν πέσουν τα κοστολόγια, Τι να κάνουμε, ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται.

HiTECH είπε...

Φίλε dimitrios@skim.com, έχουμε δοκιμάσει το Blu-Ray στο Vaio και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Το πιο πιθανό είναι ότι χρειάζεται να αναβαθμίσετε το WinDVD, ώστε να είναι συμβατό με τα νέα κλειδιά AACS. Η αναβάθμιση μπορεί να γίνει από την διεύθυνση: http://support.vaio.sony.co.uk/downloads/select/select.asp?site=voe_en_GB_cons&category=1&serie=VGX-XL&m=2372

Ανώνυμος είπε...

Γεια χαρά και πάλι
Δοκίμασα το link αλλά δεν βγάζει κάπου.
Το σωστό link τελικά είναι
http://support.vaio.sony.co.uk/downloads/updates/updates.asp?site=voe_en_GB_cons&c=0&s=VGN-AR&m=2259

Εκεί έχει και για το WinDVD update
Eυχαριστώ για την βοήθεια.
Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω το λόγο που οι περισσότεροι χρήστες βρίσκοντας την ευκαιρία να αφήσουν το σχόλιό τους γράφουν δυσάρεστα πράγματα για το περιοδικό, η μιλάνε ευχάριστα και με λόγια κολακευτικά και κοπλιμέντα που τα διαβάζουμε συνεχώς σε περιοδικά. Ίσως το περιοδικό θέλησε να μας παει ενα βήμα μπροστα, θέλησε να μοιραστεί την πιο όμορφη είκόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο κόσμο. Δυστηχώς καθε καινούργια ταιχνολογία στην αρχή κοστίζει ακριβά. Θυμαστε πόσο είχαν τα cd στην αρχή. Από μέρους μου πιστεύω πως καλό θα ήταν την επόμενη φορά να κυκλοφορήσουν 2 εκδόσεις. Μία με το BD και μία με το dvd στην ήδη υπάρχουσα τιμή.

dimitrios@skim.com

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει... Αυτό εγώ καταλαβαίνω. Από την μία, γκρινιάζουν αυτοί που δεν έχουν 1080p στην οθόνη τους, αγνοώντας το θέαμα, λες και τα 1080i τους χάλασαν! Μήπως και ξέρουν τις πραγματικές διαφορές και πού χρησιμοποιούνται αυτά τα formats; Μπορεί να μας πει κάποιος που ξέρει τις διαφορές, ώστε να πάψουν οι γκρίνιες; Μου θυμίζει τις εκκνευριστικές εποχές του Dolby Digital 5.1 Surround: υπήρχαν κάποιοι που δεν αγόραζαν (δήθεν) ταινίες αν δεν είχαν πολυκάναλο ήχο, οι οποίοι γκρινιάρηδες έφτασαν στο 5.1 από το μεγαφωνάκι της τηλεόρασης! Τι να πούμε και εμείς που είχαμε Hi-Fi VHS και laserdisc, δηλαδή;

Κανένας δεν έκατσε να με διαφωτίσει στην ποιότητα του περιεχομένου, ώστε να δω αν αξίζει να αγοράσω αυτό το ακριβότερο τεύχος, κι ας μην είμαι τακτικός αναγνώστης, κι ας μην έχω player (πόσοι παλιοί είχαν λίγα CD πριν αγοράσουν τον CD player;) Τουλάχιστον τώρα δίνουν 2 δίσκους, η προσφορά με το "Elisabeth" ήταν ένας δίσκος, για τους παλιούς που ίσως θυμούνται.

Και μην ξεχνάμε, αυτό είναι περιοδικό--δεν είναι προϊόν στα καταστήματα. Το να μην αγοράσω δεν σημαίνει πως θα το βρω στο κέντρο της Αθήνας φθηνότερο, σε 6 μήνες, όπως συμβαίνει με ταινίες DVD ή μουσικά CD. Δημοκρατία έχουμε, όποιος θέλει αγοράζει--στο χέρι μας είναι (τα 650 ευρώ για παιχνιδο-κονσόλα, όμως, τα έδωσαν κάποιοι).

Απλώς κουράζουν οι συνεχείς γκρίνιες, κριτικές ή κακίες που εξαπολύει ο κόσμος, αντί να κάνει θετική αναφορά στο προϊόν, αν υπάρχει. Τι θέλουμε, δηλαδή, να μας έδιναν το Casino Royale με το τεύχος; Και πάλι θα υπήρχε γκρίνια!

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλή προσφορά παιδιά ΜΠΡΑΒΟ..
για τους φίλους με γιαπωνέζικο PS3
αναφέρω οτι το παίζει μια χαρά...
cheers!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για την προσφορά BD και μπράβο σ' αυτούς που γύρισαν αυτά τα υπέροχα ντοκιμαντέρ, και χαρά στο κουράγιο τους. Μην ακούτε τις γκρίνιες για την τιμή. Κι αν κανείς του κακοφαίνεται το bluray με 6,5 ευρώ παραπάνω, ας βάλει μιαν αγγελία ότι το πουλάει 6,5 ευρώπουλα και θα το δώσει σε ντε-τε.
Αυτό που δεν ξέρω και θα ήθελα μια ευθεία απάντηση είναι αν η προσφορά BD σημαίνει ότι το HiTECH ψηφίζει Bluray έναντι του HD-DVD. Και κατά πόσον σ' αυτό παίζει ρόλο ότι όλοι οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών πλην Toshiba ψηφίζουν Blu-ray -δηλαδή όλοι οι διαφημιζόμενοι στο HiTECH πλην Toshiba...

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι η προσφορά του περιοδικού ξεφεύγει από τα δεδομένα πλαίσια των προσφορών που έχουμε συνηθίσει έως τώρα. Και δεν το λέω αυτό γιατί η ταινία που προσφέρεται είναι σε Blu-ray Disc. Η διαφορά είναι στην ποιότητα. Θα μπορούσε φαντάζομαι το HiTECH ως τεχνολογικό περιοδικό να αναζητήσει τίτλους με γραφικά υπολογιστών, με εντυπωσιακές εικόνες φτιαγμένες από computer ή κάποια ταινία με stunts. Όμως δεν κινήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά έδωσαν τελικά αυτό που άπειρες φορές ζητούμε: η τεχνολογία να υπηρετεί την τέχνη. Αυτό δε νομίζω ότι θα μπορούσε να βρει καλύτερη έκφραση στην παρούσα φάση από την ιδέα του Hi-Def Planet. Εδώ η αιχμή της τεχνολογίας έχει χρησιμοποιηθεί για να αποτυπώσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εικόνες, γεγονότα που συμβαίνουν σε κάποιο μακρινό σημείο του πλανήτη και που είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι λαμβάνουν χώρα μέχρι να τα δεις. Ε, λοιπόν αυτό είναι το νόημα της προσφοράς. Προσωπικά, αν και διαθέτω Blu-ray player και προβολέα, δε με αφορά ιδιαίτερα η τεχνολογία, καθώς είμαι περισσότερο φίλος της τεχνης της φωτογραφίας. Παρ' όλα αυτά βρίσκω ενδιαφέροντα τα μηνύματα του blog. Σε αυτό το πνεύμα θα σας πω τη γνώμη μου. Καλύτερη προσφορά για μία νέα τεχνολογία video δεν θα μπορούσε να υπάρξει αυτή τη στιγμή. Σας προτείνω να δείτε έστω το DVD που υπάρχει στην προσφορά και πιστεύω ότι θα καταλάβετε ότι εδώ, πέρα από μία πρωτοποριακή κίνηση, υπάρχει και ουσία.

HiTECH είπε...

Στο ερώτημα αν το HiTECH «ψηφίζει» Blu-ray εναντίον HD-DVD η απάντηση είναι καταφατικά όχι: το HiTECH, όπως και κάθε σοβαρό περιοδικό του είδους στον κόσμο, δεν μπορεί παρά να είναι κριτής κάθε νέου συστήματος που διεκδικεί την προτίμησή μας, αναλύοντας όλες τις παραμέτρους και τεκμηριώνοντας τις απόψεις του. Στην παρούσα φάση, όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη (δες και τεύχος Οκτωβρίου 2007, σελ. 20), η μάχη συνεχίζεται με κέρδη και ζημίες και στις δύο πλευρές, αλλά με κύριο θέατρο επιχειρήσεων την Αμερική.
Γιατί το HiΤECH προσέφερε μόνον Blu-ray+DVD; Κατ’ αρχάς, θα πούμε ότι αρχική μας πρόθεση ήταν να προσφέρουμε αυτά τα φανταστικά προγράμματα σε όλα τα φορμά, δηλαδή σε BD, σε HD-DVD σε WMV-HD για PC, αλλά και σε DVD. Δυστυχώς, το κόστος ήταν απαγoρευτικό. Περιοριστήκαμε σε Blu-ray και DVD για δύο λόγους: πρώτον γιατί το Blu-ray στην Ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερη βάση μηχανημάτων (περί τα 20.000 πωληθέντα PS3 μέχρι σήμερα, κι άλλα τόσα και παραπάνω που εκτιμάται ότι θα πουληθούν μέσα στις γιορτές – έναντι λίγων εκατοντάδων αυτόνομων BD Player και HD-DVD Player) και, δεύτερον, γιατί υπήρξε χορηγία για το BD και όχι για το HD-DVD (η χορηγία καλύπτει μικρό ποσοστό του συνολικού κόστους, κάτω από 20%, αλλά μας επιτρέπει τιμή περιοδικού χαμηλότερη απ’ ότι θα ήταν χωρίς χορηγία).
Ως προς την επισήμανσή σας ότι όλοι οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών πλην Toshiba υποστηρίζουν Blu-ray, θα παρατηρήσουμε ότι αυτό είναι έτσι σήμερα, αν όμως γίνει κάτι και πάρει κεφάλι το HD-DVD, να μην έχετε καμμία αμφιβολία ότι θα ακολουθήσουν όλοι. Άλλωστε, μετά την λήξη του αγώνα Beta-VHS, η ίδια Sony δεν έβγαζε βίντεο VHS για πολλά χρόνια; Στον αγώνα Blu-ray/HD-DVD η μπάλα παίζει ακόμη, αλλά μάλλον μετά τα Χριστούγεννα θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα από την Αμερική. Περισσότερα κάθε μήνα στο Χωροχρόνο του HiTECH και στα τεστ μας.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα, ο εγωισμός ειναι κακό πράγμα. Μόνο και μόνο για να λέτε οτι ΠΡΩΤΟΙ εσείς προσφέρατε HD δισκάκι,μας αναγκάζετε να δώσουμε 15 ευρώ για ενα δισκάκι HD.Σας ακολουθώ απο το πρωτο τεύχος και δεν είμαι απο αυτούς που γνώρισαν το Home Theater απο το HITEC, το γνώριζα απο τον αμερικάνικο τύπο και αγγλικό αφου ήμουν συνδρομητής τους πολλά χρόνια πριν. Μου άρεσε η δουλειά σας και ηθελα ενα περιοδικό για το αγαπημένο μου θέμα στα ελληνικά.
Μου αρέσουν οι δοκιμές και η εκτενής ανάλυση με λεπτομέριες για ενα θέμα. Η απαράδεκτη όμως αύξηση της τιμής με εξόργησε πολύ οπως και η λογική "Αμα γουστάρεις". Δεν είναι σωστή αντιμετώπιση για τους αναγνώστες παλιους η νέους. Οι καιροί είναι δύσκολοι δεν το ξέρετε; Περιμένω το High Definition πως και πως και αγοράζω το περιοδικό κάθε μήνα για να ενημερωθώ. Θα ήταν απολύτως λογικό να κυκλοφορούσε το περιοδικό σε ΔΥΟ εκδόσεις με δισκακι και 15ευρώ και χωρις αυτό στην παλαιότερη η χαμηλώτερη τιμή. Θα ήθελα μια απάντηση σε αυτό. Οσο τα περι "μερακλίδων" δεν είναι σοβαρά λόγια , έχει κανείς "μερακλόμετρο" να μετρηθούμε; Με μαγεύει η μεγάλη εικόνα απο τη δεκαετία του '70 οταν έβλεπα ταινίες σε format super8 αργότερα 16mm,VHS,απο το 1983 παρακολουθώ τις εκθέσεις και τα τελευταία 6 χρόνια διαθέτω πλήρες σύστημα 6.1 με προβολέα. Απλά σαν αναγνώστες θέλουμε να ΣΕΒΕΣΤΕ την τσέπη μας, οτι έχουμε το αποκτήσαμε με κόπο και οικονομίες, δεν έχουμε πλουσιόσπιτα.

Ανώνυμος είπε...

"Και αν αναρωτιέστε ποιο είναι το επόμενο βήμα μετά το Full HD, η απάντηση υπάρχει και είναι η πραγματικά τρισδιάσταση εικόνα στο σαλόνι μας, με ολογραφία λέιζερ, ίσως σε καμιά δεκαριά χρόνια…"

Λάθος!!!
Μετά είναι το UHD (7,680 × 4,320 pixels)!!!
Και μετα το UHD-3D!!!
Ντροπή για το HITECΗ να μην ξέρει τι έπεται!!!
3D ταινίες θα δούμε σε καμιά 20αριά χρόνια!!!

HiTECH είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε (26 Σεπτέμβριος 2007 9:42 μμ), θέλετε μια απάντηση γιατί δεν κυκλοφορεί το περιοδικό σε δύο εκδόσεις. Η απάντηση είναι ότι οι δύο εκδόσεις έχουν μεγαλύτερο κόστος από την μία. Τώρα θέλουμε εμείς όμως μια απάντηση: Αφού είστε τακτικός, γιατί δεν γράφεστε συνδρομητής να παίρνετε το περιοδικό με 7,27€ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ BLU-RAY; Γιατί θέλετε να πληρώνετε 8,50€ το τεύχος χωρίς το BD αντι 7,27€ με το BD;
Όσο για τα περί μερακλήδων, σας επισημαίνουμε ότι δεν είναι άποψη του περιοδικού, αλλά ενός αναγνώστη, όπως θα δείτε στην σχετική ανάρτηση.

HiTECH είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε (26 Σεπτέμβριος 2007 10:48 μμ)
Όταν γράφουμε ότι το 3D μπορεί να το δούμε σε 10 χρόνια, κάλλιστα μπορεί να πάει και στα 20, όπως λέτε. Θυμάστε το ευρωπαϊκό σύστημα High Definition HD-MAC που έγινε στάνταρντ το 1986, δοκιμάστηκε στους Ολυμπιακούς τις Βαρκελώνης το 1992 και έκτοτε αγνοείται η τύχη του; Σήμερα ακόμη περιμένουμε HDTV στην Ελλάδα, ενώ και σε άλλες χώρες της Ευρώπης μόλις έχει αρχίσει – βεβαίως σε άλλο σύστημα, όχι στο HD-MAC. Εμείς πάντως έχουμε δει ολογραφικό 3D σε ερευνητικά εργαστήρια και η εκτίμησή μας είναι ότι τεχνολογικά η δεκαετία είναι εφικτή – από εκεί και πέρα, τα μαρκετινίστικα–οικονομίστικα– πολιτικάντικα παιχνίδια είναι άλλο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην να πω και εγω με τη σειρα μου ενα ευγε για το br δισκακι και φυσικα για ολη τη προσπαθεια.
Θα ηθελα να αναφερω και κατι ασχετο με το θεμα του bluray ως μια μικρη διορθωση σε ενα αρθρο που αναφερει οτι το wii δεν εχει ακομα τη δυνατοτητα να λειτουργησει ως ασυρματο media-center....την εχει και μαλιστα με εναν πολυ απλο προγραματακι που τρεχουμε στο pc μας και λεγεται "orb"....
Φιλικα,Θανος

Ανώνυμος είπε...

Telika eisaste xtypimenoi oloi ekei sthn Elada. Edw sthn England den tha dianooymaste na broume ena BD se periodiko (bebaia oi kyklofories edv einai terasties se sxesh me Ellada). Zhthsa na mou feroun to Hitech me to BD edw na kokoreytw ligaki.
James Agapitos

PS Sygnomh alla o Computer edw den exei Greek.

HiTECH είπε...

Αγαπητέ κ. Αγαπητέ

Να κοκορευτείτε και λίγο παραπάνω, γιατί οι κυκλοφορίες στην Μ. Βρεττανία δεν είναι και τόσο τεράστιες όσο νομίζετε. Για το 2006, με βάση τα στοιχεία του Audit Bureau of Circulations, τα περιοδικά του κλάδου είχαν τις εξής κυκλοφορίες:

What Hi-Fi: 54.100
What Video: 15.750
Home Cinema Choice: 12.400
Hi-Fi News: 8.250
Hi-Fi Choice: 7.100
Σύνολο: 97.600

Οι αντίστοιχες κυκλοφορίες του κλάδου στην Ελλάδα ήταν το 2006:
HiTECH: 16.800
Ήχος: 6.200
Digital Vision: Δεν ανακοινώνει
Σύνολο 23.000 +

Αν σκεφτείτε ότι η Μ. Βρεττανία έχει 60 εκ. πληθυσμό και η Ελλάδα 11 εκ., τα 97.600 του συνόλου ανάγονται σε 17.900 στην Ελλάδα, χαμηλότερα από τα 23.000 + του συνόλου των ελληνικών, και τα 54.100 του πρώτου ανάγονται σε 9.900, πολύ χαμηλότερα από 16.800 του πρώτου ελληνικού.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια και από εμένα για την πρωτοποριακή αντίληψή σας...
Θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής:Είμαι κάτοχος εδώ και ένα μήνα της βραβευμένης(EISA AWARDS)Samsung LE 40 R86 BD και του DVD PLAYER 870 της ίδιας εταιρίας, που κάνει upscaling 1920χ1980.H τηλεόραση είναι 1080i και όχι 1080p.Ομολογουμένως,όταν τελειώνει μια ταινία στο DVD player και βάζω κάποιο κανάλι της τηλεόρασης,νομίζω ότι κάτι συμβαίνει με τα μάτια μου και θα πρέπει να επισκεφθώ οφθαλμίατρο.Για τέτοια διαφορά μιλάμε!
Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής:
ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ BD PLAYER,ΑΦΟΥ Η ΟΘΟΝΗ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 1080p,δηλ.FULL HD;
ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ;

HiTECH είπε...

Κατ' αρχάς, όπως διαπιστώσαμε και στην συγκριτική μας δοκιμή του τεύχους Οκτωβρίου 2007, η τηλεόραση σας δέχεται και σήμα 1080p. Δεν είναι Full HD, αλλά είναι HD Ready, διότι παρ' όλο που δέχεται σήμα Full HD, το πάνελ της είναι 1366Χ768, πράγμα που σημαίνει πως ότι σήμα και να πάρει, θα το μετατρέψει (και προβάλλει) στην ανάλυση αυτή (1366Χ768). Το Blu-Ray θα σας δώσει πολλά παραπάνω και σε ανάλυση, (πραγματικά μεγαλύτερη ανάλυση και όχι κατασκευασμένη με upscaling) αλλά και σε συνολική ποιότητα εικόνας. Πραγματικά αξίζει τον κόπο και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ HITECH ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΙΓΟ 1080P ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΜΕ ΤΑ VIDEOCLUBS ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ blu ray ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΟ PS4 ΙΣΩΣ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ www.bit-hdtv.com KAI ΗΙΤΕCH ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟYΜΕ HD.OΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΜΑΙL:jlakkas89@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

Είδα στο περιοδικό ότι υπάρχει θήκη που πουλιέται χωριστά με 5€. Παλιότερα, μας δίνατε θήκες, ενώ το ίδιο κάνουν και οι εφημερίδες κατά κόρον. Γιατί σας έπιασε τσιγγουνιά και τώρα την πουλάτε χωριστά; Ιδίως με τόσο υψηλή τιμή του περιοδικού;

HiTECH είπε...

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι θήκη σας δίνουμε και υπερ-πολυτελείας, διπλή Blu-Ray. Έπειτα, θυμηθείται ότι όταν το HiΤECH έδινε θήκες κασετίνες, τα DVD κάθε τεύχους ήταν μέσα σε χάρτινο φακελάκι. Ουσιαστικά, η μία και μεγάλη θήκη είχε κόστος περίπου ίδιο με αυτό που θα είχαν 4 ή 5 ή 6 (ανάλογα την σειρά) αυτόνομες θήκες. Την ίδια πρακτική ακολουθούν και άλλα έντυπα που εφάρμοσαν αυτό το σχήμα διανομής. Στην περίπτωση Hi-Def Planet, οι 6 θήκες BD+DVD έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος απ’ ότι θα είχε μια αντίστοιχη θήκη-κασετίνα, αλλά πιστεύουμε ότι τουλάχιστον σήμερα, οι συλλέκτες, όπως σείς και μείς, θέλουν να βλέπουν το Blu-ray σε θήκη Blu-ray.
Στην περίπτωση των παλιότερων συλλογών σε DVD, η επιλογή μας για θήκες κασετίνες στηρίζεται στην διαπίστωση ότι οι συλλέκτες έργων, όπως σείς και μείς, προτιμούμε να έχουμε στο ράφια μια ωραία πολλαπλή θήκη, απ’ ότι ανεξάρτητα DVD.
Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω, αλλά και από προηγούμενες αναρτήσεις σε αυτή την σελίδα, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές σε πολλά σημεία – και δεν υπάρχει καμία επιλογή που να ικανοποιεί όλα τα γούστα (με λογικό κόστος). Οι επιλογές μας στηρίζονται σ’ αυτό που εκτιμούμε ότι επιθυμούν οι περισσότεροι φίλοι της οικιακής διασκέδασης, χωρίς να διεκδικούμε το αλάνθαστο.
Ως προς το θέμα του κόστους της θήκης, θα σας πούμε μόνον ότι από τα 5 ευρώ, το 1 πάει σε ΦΠΑ, το 1,5 στα έξοδα συσκευασίας-αποστολής και τα 2,5 ίσα-ίσα καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Με την ευκαιρία, σας λέμε ότι η θήκη είναι υπερ-πολυτελείας, με πολύ χοντρό κουτί, εκτύπωση με μεταλλικά χρώματα όπου δεσπόζει το μεταλλικό γαλάζιο -σαν συλλέκτες, είναι μια θήκη που πιστεύουμε ότι θα στολίζει το ράφια μας. Για άλλη μια φορά, όπως βλέπετε, η επιλογή είναι με βάση αυτά που εκτιμούμε ότι επιθυμεί το συνάφι μας. Σας ομολογούμε ότι φλερτάραμε με την ιδέα να βγεί η θήκη αυτόνομη στο περίπτερο αλλά το μέγεθός της είναι σχεδόν απαγορευτικό (9,8 cm πάχος με επιφάνεια BD) και για να μην καταστραφεί, θα είχε πολύ υψηλό κόστος συσκευασίας και άρα και υψηλότερη τιμή.

Ανώνυμος είπε...

geia sas paidia apo Kipro. Pernw to Hi-Tech edw kai 4 xronia. Sixaritiria gia tin oli prospatheia me to Blu-Ray. Eimai katoxos enos Sony Vaio AR21S me BD-R drive kai diskola vriskeis iliko 1920x1080. sixaritiria ksana giati mono kai mono oi tainies apo public kipro einai 30-35 + euro

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση γκρίνια σχετικά με την τιμή του τεύχους με το Blu-ray.
ΟΚ δεν είναι φτηνό, συμφωνώ.
Το HiTECH είναι περιοδικό με έμφαση σε νέες τεχνολογίες και συστήματα hi-end που οι περισσότεροι απο εμάς δεν πρόκειται ποτέ να τα δούμε μέσα στο σπίτι μας. ( οι πορωμένοι προσπαθούμε πάντως... )
Αν σκεφτόσαστε τόοοοοσο πολύ τα οικονομικά σας και προτιμάτε να κάνετε οτιδήποτε άλλο, τότε μάλλον λάθος hobby και λάθος περιοδικό διαλέξατε.
Εγώ δεν έχω μεγάλο εισόδημα, αλλά μαζεύω λίγα, βάζω δόσεις και κάνω ότι μπορώ επειδή μου αρέσει πολύ να ασχολούμαι με αυτά.
Αν είναι πολλά τα 15 για ένα δισκάκι, τότε τα 3000+ που χρειάζεσαι για να φτιάξεις ένα μέτριο συστηματάκι για να το δείς σωστά, τι είναι;
Συμπεραίνω λοιπόν οτι είστε της κατηγορίας "window-shopper".
Αγοράζετε περιοδικά για Super-cars, για διαμάντια και για πανάκριβα ηλεκτρονικά και μετά γκρινιάζετε για τα εισοδήματα;

Μην αγοράζετε τέτοια περιοδικά.
Τα υπόλοιπα τα βλέπετε και τσάμπα στο Internet (που πρέπει να έχετε εφ'όσον κάνετε comments).

just Google!

Potakidis Konstantinos είπε...

Κάνα νέο για το επόμενο τεύχος έχουμε ? Πότε κυκλοφορεί και σε τι τιμή?

Ανώνυμος είπε...

Η κόλλα είναι απαράδεκτη.
Καλά θα είναι το Blue-ray να είναι
σε θήκη κανονική για Blue-ray και το dvd σε χάρτινη ώστε να μην είμαστε αναγκασμένοι να κρατάμε και
το dvd όσοι έχουμε Blue-ray γιατί
είναι διπλή η θήκη.

HiTECH είπε...

To τεύχος του HiTECH με το δεύτερο blu-ray της σειράς Hi-Def Planet κυκλοφορεί στις 24 Οκτωβρίου. Η τιμή του θα είναι 15€. Τα κοστολόγια παραγωγής του Blu-ray παραμένουν τα ίδια, αλλά όλα δείχνουν ότι σύντομα θα έχουμε πτώση. Εκτιμάμε ότι ίσως και από το επόμενο τεύχος να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μείωση τιμής, όπως υποσχεθήκαμε από την αρχή.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή προσπάθεια και εκπληκτικές εικόνες..Ελπίζω να φτιάξει λίγο και το περιοδικό με τις sony εμμονές..
Πάντως πολλά μπράβο σε όλους για αυτούς τους δίσκους..(αναφέρομαι στα bluray)..
Πήρα σήμερα το δεύτερο τεύχος και είδα με χαρά ότι βάλατε την αμερικάνικου τύπου συσκευασία με πιο λεπτό κουτί !!!
Με το πρώτο όμως τι γίνεται??
Είναι πολύ πιο χονδρό...
Με την χάρτινη θήκη τι θα γίνει λοιπόν? Πρέπει να είναι όλα του ίδιου μεγέθους..
Θα υπάρξει αντικατάσταση του πρώτου κουτιού?

Ανώνυμος είπε...

Ο 2ος δίσκος (και υποθέτω και οι υπόλοιποι από εδώ και πέρα) έρχονται σε ‘λεπτή’ BD θήκη και όχι ‘χοντρή’ (σαν τον 1ο δίσκο – ίδια με αυτή που συνόδευε τα πρώτα Ευρωπαϊκά BD).

H θήκη / κασετίνα όμως που πωλείται ξεχωριστά και την οποία πολλοί από εμάς έχουμε ήδη αγοράσει, είναι σχεδιασμένη για 6 ‘χοντρές’ θήκες και όχι για 1 ‘χοντρή’ και 5 ‘λεπτές’ (ή εν γένει οποιονδήποτε άλλον συνδυασμό πέραν των 6 ‘χοντρών’).

Αυτό προφανώς σας διέφυγε.

Τι θα κάνετε για το θέμα αυτό;

HiTECH είπε...

Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι οι παιδικές ασθένειες μιας αγοράς που τώρα ξεκινά. Η διαφορά στη θήκη ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη και για μας, μιας και η συμφωνία και οι διαβεβαιώσεις του εργοστασίου ήταν ότι όλες οι θήκες της σειράς θα ήταν ίδιες. Η εξήγηση που πήραμε από το εργοστάσιο είναι ότι υπήρχε παγκόσμια έλλειψη στις διπλές θήκες του πρώτου τύπου και υποχρεωτικά χρησιμοποίησε αυτές που βρήκε. Ταυτόχρονα μας διαβεβαιώνει ότι όλες οι επόμενες θήκες θα είναι σαν και το πρώτο. Όσον αφορά τους αγοραστές της θήκης- κασετίνας, θα τους αποσταλεί χωρίς έξοδα η σωστή θήκη (τύπου Αφρικής) αμέσως μόλις παραλάβουμε από το εργοστάσιο.

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση καλύπτει το ερώτημα.

Μία μικρή εκκρεμότητα είναι ότι ίσως δεν θα ταιριάζει πλήρως το εξώφυλλο της λεπτής θήκης στην νέα χοντρή που θα σταλεί προς αντικατάσταση για τον 2ο δίσκο αλλά αυτό είναι όντως λεπτομέρεια.

Ένα μπράβο για την προσπάθεια και από εμένα.

HiTECH είπε...

Όπως θα δείτε, το εξώφυλλο είναι ίδιο με αυτό της Αφρικής (άλλωστε σχεδιάστηκε από το HiTECH για την πιο χοντρή θήκη), γι’ αυτό και δεν θα έχει πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω οτι το BD είναι καινοτομία και πρέπει να το ενθαρρύνουμε αντί να το "πατάμε". Άλλωστε έχουμε κακομάθει με τα DVD στις εφημερίδες των 3 Ευρώ που
είναι πανάκριβες κι ας έχουν περιοδικά και άλλα έντυπα. 1000 δρχ για φυλλάδες δεν θα
έδινα ποτέ. Επίσης, κακομάθαμε με την αγορά ενός DVD Player με 45 Ευρώ! Ντροπή μας! Παίρνω το Hitech με 15 Ευρώ κι ας μην έχω ακόμη δισκοπαικτικό HD, αλλά θα
πάρω σύντομα το PS3. Η τιμή του άλλωστε θα πέσει (ίσως όχι πάλι στα 8,5, αλλά κάπου
υποθέτω στα 10 με 13 Ευρώ). Βέβαια, η απορία για την χορηγία της Sony ως χορηγού
παραμένει.

HiTECH είπε...

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει η χορηγία καλύπτει μικρό ποσοστό του συνολικού κόστους, κάτω από 20%, αλλά μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε την τιμή του περιοδικού χαμηλότερα απ’ ότι θα ήταν χωρίς χορηγία.

Ανώνυμος είπε...

Με τους συνδρομητές σας τι γίνεται. Μέχρι σήμερα δεν μου έχει έρθει το τεύχος.

HiTECH είπε...

Φίλε Ανώνυμε (29 Οκτώβριος 2007 11:59 πμ), επικοινώνησε με το τμήμα συνδρομητών στο 2113659767 ή syndrom@dolnet.gr και δώσε τα στοιχεία σου, για να δούμε γιατί δεν έχεις λάβει το τεύχος ακόμη.