5 Ιαν 2008

Hi-Def Βόμβα: Η Warner εγκαταλείπει το HD-DVD!

Και έσκασε η βόμβα! Παραμονές της έναρξης της μεγαλύτερης παγκοσμίως έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών, της Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας, η Warner Pictures ανακοίνωσε ότι σταματά να υποστηρίζει την πλατφόρμα HD-DVD. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του, το μεγάλο αυτό studio θα κυκλοφορεί πλέον τις ταινίες του μόνο σε δίσκους Blu-Ray, όσο αφορά στο Hi-Def, (ενώ βέβαια θα συνεχίσει να τους κυκλοφορεί και σε απλά DVD Video στάνταρτ ανάλυσης). Μέχρι το τέλος Μαΐου, θα εκδώσει κάποιους τίτλους του και σε HD-DVD, αλλά μετά τέρμα. Μόνο Blu-Ray. Οι φήμες και οι ψίθυροι για την απόφαση της Warner να εγκαταλείψει το τρένο της Toshiba και φίλων, (λέγε με Microsoft), κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, αλλά η επίσημη ανακοίνωση έγινε χτες (04/01/08), χρονική στιγμή στρατηγικά επιλεγμένη, έτσι ώστε να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην παρουσία και στις διάφορες εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει το στρατόπεδο του HD-DVD στην CES.
Μετά λοιπόν την νεκρανάσταση που πέτυχε το HD-DVD (χάρη στα λεφτά που μοίρασε η Microsoft), με την απόφαση αυτή της Warner, το φόρμά της Toshiba ξανάπεσε στο καναβάτσο. Για όσους δεν θυμούνται, το φιλί της ζωής στο HD-DVD είχαν δώσει τα στούντιο της Viacom (Paramount και DreamWorks), τα οποία αποφάσισαν να κυκλοφορούν τις ταινίες τους μόνο σε HD-DVD, (μια απόφαση που πάρθηκε όταν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια εισέρρευσαν στα ταμεία της Viacom, προερχόμενα, όπως λένε όσοι ξέρουν, από την Microsoft). Όμως η Warner διαθέτει πολύ μεγαλύτερο κατάλογο ταινιών από τις δύο εταιρείες της Viacom, και η απόφαση της να πάει αποκλειστικά με το μέρος του φόρμά της Sony, όχι απλά δίνει στο Blu-Ray το πάνω χέρι, αλλά αποτελεί για πολλούς θανάσιμο χτύπημα στο HD-DVD, το οποίο ξαφνικά βλέπει τον κατάλογο του σε ταινίες να συρρικνώνεται. Έτσι, μπορεί ακόμη να είναι φτηνότερο σε Hardware, αλλά πλέον υστερεί σημαντικά σε ποικιλία Software. Οι φήμες βέβαια οργιάζουν, για εκατοντάδες εκατομμυρίων που αλλάξανε χέρια, ώστε να παρθεί αυτή η ιστορική απόφαση. Όπως και να ‘χει το πράμα, με την απόφαση της Warner να αποσύρει την υποστήριξη της από το HD-DVD, το Blu-Ray ξανακερδίζει το χαμένο έδαφος σημειώνοντας μια περιφανή νίκη στον πόλεμο των φόρμά, μια νίκη που πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι και η καθοριστική. Βέβαια, ποτέ μη λες ποτέ, αφού έτσι θριαμβολογούσαν οι οπαδοί του Blu-Ray και πέρυσι τέτοια εποχή, καθώς όλα έδειχναν ότι το HD-DVD ήτανε καταδικασμένο, όμως το θαύμα έγινε και το HD-DVD έκανε την μεγάλη ανατροπή. Θαύματα βέβαια δεν συμβαίνουν κάθε μέρα, και μετά την απόφαση της Warner να πάει αποκλειστικά με το Blu-Ray η κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά δυσάρεστη για το στρατόπεδο της Toshiba
.
Το μόνο σίγουρο είναι, ότι όσο κρατά αυτός ο πόλεμος, ο μεγάλος χαμένος είναι το
Hi-Def, αλλά και οι καταναλωτές, οι οποίοι βρίσκονται σε σύγχυση, αδυνατώντας να κατασταλάξουν σε ένα φόρμά

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηταν αναμενόμενο αφού όλοι περίμεναν μια ανακοινωση της Warner αλλά δε γνώριζαν το περιεχόμενο της. Μια σωστή κίνηση, θα πω προσωπικά, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν της έκοψαν κάποιο "Τσεκ" όπως στην περίπτωση της Viacom, και λένε ότι το έκαναν για να προχωρήσει ο κόσμος πιο εύκολα και γρήγορα στο HD φορμά. 'Ενας πόλεμος που πρέπει επιτέλους να τελειώσει και μάλιστα μια ώρα νωρίτερα. Κρίμα στα Universal player που ετοίμαζαν οι Samsung και LG....

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόλαβα καλά-καλά να χαρώ το HD-DVD player που αγάρασα αυτά τα Χριστούγεννα και έσκασε αυτή η βόμβα...
Δεν καταλαβαίνω, εάν η αγορά του Hi-Def είναι ακόμη τόσο μικρή όσο λένε γιατί δεν συνεχίζουν να υποστηρίζουν και τα δύο φορμά; Γιατί πρέπει να μας επιβάλουν με το ζόρι το Blu-ray;

Ανώνυμος είπε...

Με δεδομένο την ομοιότητα των δύο προϊόντων θα στοιχιμάτιζα ότι αυτό με το χαμηλότερο κόστος θα κέρδιζε την τσέπη του μέσου καταναλωτή. Οι εταιρείες από την πλευρά τους κάνουν καλά την δουλειά τους και ήταν αναμενόμενο να υποστηρίξουν το προϊόν που θα τους έφερνε αρχικά περισσότερα κέρδη στα ταμεία τους (βλέπε Blu-ray). Αυτό που εγώ δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ο μέσος καταναλωτής να πάρει θέση υπέρ του ακριβότερου blu-ray τόσο σύντομα;
Πρέπει να παραδεχτώ ότι η Sony ξέρει να πουλάει τα προϊόντα της...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή νίκησε το χειρότερο ποιοτικά, τριπλοκλειδωμένο και με περιορισμούς περιοχής, πολύ ακριβώτερο φορμάτ; Επειδή η Sony έχωσε 500 εκατομμύρια ντολαρς στη Warner; Και τους καταναλωτές που τους έχουν γραμμένους τα μεγαλοστελέχη που αποφασίζουν πριν από μας για μας; Όλα γίνονται για να μας τα παίρνουνε. Από ποιον θα βγάλει η Sony τα 500.000.000$$ που έσκασε στην Warner; Από το κορόιδο τον καταναλωτή φυσικά. Αμ δε! Το HD-DVD δεν πέθανε, θα το σώσει ο καταναλωτής γιατί ξέρει ότι αυτό είναι το καλύτερο, φτηνότερο και πιο τίμιο φορμάτ. Και το Blu-Ray θα μπει για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας των ηλεκτρονικών, όπως δεκάδες άλλα αποτυχημένα proprietary φορμάτ της "δεν τα βρήσκω με κανέναν, τα θέλω όλα δικά μου" Sony, (Betamax, minidisk, UMD, SACD, ATRAC κλπ).

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εγώ που έσκασα 800 ευρώ για να αγοράσω HD-DVD Player τι θα το κάνω; Περιστερώνα; Και οι εταιρείες που έχουν αποκλειστικά συμβόλαια με το HD-DVD τι θα κάνουν; Θα σπάσουν τα συμβόλαια, ή θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν τις ταινίες τους σε ένα τελειωμένο(όπως λέτε) φορμά; Οπότε και κανείς δεν θα τις αγοράζει;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι δυνατό να πιστέψω ότι υπάρχει χρήστης που μπορεί να γράφει απόψεις όπως του mr red (απαξιώνω ακόμη και με κεφαλαίο να γράψω το όνομα του). Μα καλά μερικοί μου φαίνεται ότι φορούν παρωπίδες. Το HD-DVD παρά τα όποια πλεονεκτήματα του είναι ηλίου φαεινότερο ότι δημιουργήθηκε και κυρίως υποστηρίχθηκε από την Microsoft. Ή αλλιώς πως εξηγείται ότι μία και μόνο εταιρεία, η Toshiba, σήκωσε το ανάστημα της απένταντι σε ολόκληρη τη βιομηχανία των ηλεκτρονικών; Πως είναι δυνατό όλος ο πλανήτης να ψάχνει για μπλε laser και η Toshiba να χαρίζει στην ουσία μηχανήματα; Προφανώς κά΄ποιος άλλος είναι από πίσω της. Αν κοιτάξουμε κοντάφθαλμα, ναι, θα επιλέξουμε το φθηνότερο, με τα λιγότερα κλειδώματα φορμά να υποστηρίξουμε. (όσο για το "καλύτερο" δεν είναι τίποτα άλλο εκτός πάο μερικές δυνατότητες που το HD-DVD ενσωμάτωσε πρώτο λόγω της μεγαλύτερης και μυστικής χρηματοδότησης του. Δυνατότητες που το Blu-ray αργά ή γρήγορα θα προσφέρει και αυτό).Αλλά αν επικρατούσε το HD-DVD αυτό θα ήταν και το τέλος των φορμά υψηλής ευκρίνειας, μαζί με το κλείσιμο της μυστικής κάνουλας της Microsoft. Και στην προκειμένη περίπτωση επικροτώ την κίνηση της Sony, της μόνης εταιρείας που τολμά να παρουσιάζει νέα φορμά (και να αποτυγχάνει ενίοτε). Προτιμώ την πολιτική της Sony από τις designνάτες εταιρείες που ακολουθούν και προσφέρουν προϊόντα μέτριας ποιότητας. Μπορεί η Sony να πλήρωσε αλλά στην προκειμένη περίπτωση τα συμφέροντα της εταιρείας ως βιομηχανίας και το δικό μου ως φίλος της υψηλής τεχνολογίας και του κινηματογράφου ταυττίζονται. Αν αυτό μπορείτε να το καταλάβετε.

Ανώνυμος είπε...

Ήδη στην 2008 International CES έγιναν ένα κάρο ανακοινώσεις από Philips, Sharp, Samsung και Funai παρακαλώ για ανοιξιάτικα player μέχρι τα 300$. Οπότε η τιμή του hardware για Blu-ray πέφτει πολύ και λογικό είναι πως θα πέσει κι άλλο. Τώρα όσο αναφορά την διαθεσιμότητα τίτλων και HD-DVD Players αν όντως γύρει προς την άλλη μεριά η ζυγαριά, δεν βλέπω τον λόγο να αγοράζουν τα φτηνά αυτά player τη στιγμή που θα έχουν πέσει και τα Blu.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν αναμενόμενο!! Είμαι πολύ ικανοποιημένος για 2 λόγους:
Πρώτον δεν θα υπάρχει πλέον το μπέρδεμα με τα 2 format και έτσι η μετάβαση στην hd τεχνολογία για κάποιον που δεν γνωρίζει πολλά επί του θέματος θα γίνει πιο έυκολα.
Δεύτερον κέρδίζει το format που με σεβάστηκε σαν Έλληνα καταναλωτή βάζοντας Ελληνικούς υπότιτλους στις ταινίες (αν και λίγες αλλά είναι αρχή ακόμα)σχεδον από την αρχή της κυκλοφορίας του (στα hd dvd δεν ισχύει κάτι τέτοιο εκτός από 2 εξερέσεις νομίζω)!! Το δεύτερο μπορεί να μην θεωρηθεί από πολλούς συμαντικό καθώς οι περισσότεροι γνωρίζουμε Αγγλικά αλλά από την άλλη δεν μου αρέσει να μην με αναγνωρίζουν και υπολογίζουν το ίδιο με τους καταναλωτές του εξωτερικού παρόλο που και εγώ τους δίνω τα ωραία μου λεφτάκια!

Ανώνυμος είπε...

Αντίο HD-DVD. Ζήτω BD. Όχι δεν θα σκάσω αν θα μου τα παίρνει η Sony ή η Microsoft. Πάντα κάποιος θα μου τα παίρνει... Εμείς να 'μαστε καλά και το 2008 να μας φέρει πολύ περισσότερες ταινίες Hi-Def!

Ανώνυμος είπε...

Σαν υπερήφανος κάτοχος player και των δυο στρατοπέδων και βέβαια φανατικός της τεχνολογίας που θέλει να τα έχει όλα στα χέρια του και τα δοκιμάζει, ένα πράγμα μπορώ να πω από αυτά που διαβάζω από τους προλαλήσαντες. Αν ήταν η τεχνολογία να στηρίζεται σε γερομπαμπαλήδες που αγοράζουν ένα προϊόν δέκα χρόνια μετά την επίσημη κυκλοφορία του στην αγορά, θα βλέπαμε ταινίες παρέα με τος αδελφούς Λουμιέρ και σίγουρα θα ήταν στα 24 καρέ.
Τα δυο διαφορετικά φορμά δεν είναι μπέρδεμα είναι επιλογή του καθενός από εμάς, το καθένα με τα δικά του θετικά και βέβαια αρνητικά τόσο από πλευρά λογισμικού αλλά και υλικού. Για να αγοράσει κάποιος Blu Ray player της προκοπής θα πρέπει να πάρει Playstation3, τα χαρακτηριστικά του οποίου (Bitstream output, για να μη πω DTS HD MA decoding) υστερούν κατά πολύ ενός αντίστοιχου HD DVD Player όπως το Toshiba EP-35 που κάνει όλα τα παραπάνω και παίζει και την ήδη υπάρχουσα συλλογή μου από απλά DVD με παρασάγγας καλύτερη ποιότητα εικόνας. Αν ήταν να αγοράζαμε προϊόντα που σέβονται τον Έλληνα καταναλωτή όπως έχει προαναφερθεί, θα είχαμε όλοι μας κινητά τηλέφωνα Nokia (πλήρης ελληνική υποστήριξη).
Οι ελληνικοί υπότιτλοι δεν υπήρχαν διαθέσιμοι στους πρώτους τίτλους DVD. Μολαταύτα τους τίτλους τους αγοράζαμε με το τσουβάλι, επειδή είμαστε λάτρεις της τεχνολογίας και όχι επειδή είμαστε Ελληνάρες ή γαιδουράκια με παρωπίδες που οδηγούνται από το εκάστοτε αφεντικό.
Η τεχνολογία οδεύει μπροστά, οι απόψεις όμως που υπάρχουν αποτυπωμένες στο blog μόνο πίσω μπορούν να μας οδηγήσουν. Επενδύουμε στην τεχνολογία για να συνεχίσει να καλπάζει με τους ρυθμούς της και για να μπορείτε μεθαύριο να τσακώνεστε πάλι για το ποιο στερεοσκοπικό φορμά θα επικρατήσει.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο παράξενα και αντιφατικά μας τα λες φιλε I love Hi(gh)TECH. Από τα δυο επιλέγεις και τα δυο, αλλά προτιμάς το HD-DVD, κι ας υστερεί παρασσάγκας στο Software, μόνο και μόνο γιτί η Toshiba πρόλαβε και έβγαλε Player με Bitstream out πρώτη. Τώρα που και η Samsung βγάζει το PDP-1400 με bitstream out κλπ, και το τελευταίο σου επιχείρημα καταρρέει. Ναι το EP-35 είναι καλό DVD-Player και σαν τέτοιο αξίζει. Αλλά εάν αγοράζεις HD-DVD Player μόνο και μόνο για να πάιζεις DVD, (οι τίτλοι HD-DVD είναι λίγοι και μετά τις τελευταίες εξελίξεις γίνονται ελάχιστοι) μου θυμίζεις το ανέκδοτο με τους Πόντιους που αγοράζουν πλυντήριο για να ακουμπούν επάνω του την σκάφη. Και στο κάτω κάτω της γραφής γιατί να είναι υποχρεωμένοι όλοι οι Έλληνες να γνωρίζουν άπταιστα αγγλικά επειδή η Toshiba και η Micro$oft μας αγνοούν επιδεικτικά; Μήπως πρέπει να τους αγνοήσουμε και μεις; Όχι ως ελληνάρες, αλλά ως καταναλωτές με συνείδηση. Το θέμα είναι να είσαι ρεαλιστής. Αμφότερα τα φορμάτ HD είναι καλά, οι προδιαγραφές του Blu-Ray είναι πιο προχωρημένες και προσφέρουν περισσότερα, γι' αυτό και υλοποιούνται με πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με το HD-DVD. (Αυτή είναι η μοίρα του καινοτόμου). Το HD-DVD δεν είναι τίποτε παραπάνω από μία βελτίωση του DVD, γι' αυτό και παρουσίασε γρηγορότερα, πιο πλήρη μηχανήματα. Ε, και; Δώσε λίγο χρόνο στο Blu-Ray και θα δεις. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Όμως έφτασε νομίζω το πλήρωμα του χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι, νομίζω πως μέσα από τα λιγοστά (δυστυχώς) αυτά posts σε αναλογία με τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες με τον… πόλεμο του Blu-ray και του HD-DVD, αποκαλύπτονται μερικές πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις που χρήζουν προσεκτικής παρατήρησης, αλλά και «αποκρυπτογράφησης», προκειμένου να κατανοήσει κανείς πραγματικά τα όσα πολύ εύστοχα αναφέρει ο «I love hi(gh)tech». Δεν έχω παρά να επαινέσω το σχετικό post, μιας και φαίνεται να μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις περί τεχνολογίας, αλλά και να διαθέτουμε εξίσου την απαραίτητη τόλμη στο να παίρνουμε εκείνο το άκακο, μικρό ρίσκο που χρειάζεται για να δοκιμάζουμε ότι όμορφο έχει να προσφέρει η τεχνολογία και ειδικά για την περίπτωσή μας, το High Definition. Είμαι λοιπόν κι εγώ ένας υπερήφανος κάτοχος ενός Playstation 3 και ενός HD-XE1 της Toshiba και δεν έχω παρά να αναφερθώ κι εγώ στα όσα μου προσέφεραν τα δυο player σε συνάρτηση με έναν ολοκληρωμένο ραδιοενισχυτή τελευταίας γενιάς (δηλαδή με όλους τους σχετικούς αποκωδικοποιητές ήχου και τα σχετικά με το HDMI 1.3), τον οποίο μάλιστα αγόρασα συμβουλευόμενος το HiTECH . Δεν θα ξεχάσω λοιπόν τη χαρά που ένιωσα την ημέρα που η Toshiba ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του firmware που επέτρεψε την έξοδο ήχου bitstream από το player μου. Δεν θα ξεχάσω την ημέρα που αγόρασα το πρώτο μου HD-DVD με DTS-HD Master Audio (και μάλιστα 7.1), το flag του οποίου εμφανίστηκε υπερήφανα στην οθόνη του ενισχυτή που πλήρωσα για να αποκτήσω, ακριβώς για ένα σκοπό: να απολαύσω το High Definition στην ολότητά του. Με όλη του την εικόνα και όλο του τον ήχο. Η μέρα που απόλαυσα το High Definition όπως ακριβώς οι δημιουργοί του το ήθελαν, ήταν πραγματικότητα, χάρη στο HD-DVD. Αντίθετα, η μέρα εκείνη που θέλω να ξεχάσω, είναι αυτή που δυστυχώς θυμάμαι και πάλι, κάθε φορά που αξιοποιώ το Playstation 3 ως «το κορυφαίο Blu-ray player…». Η μέρα που ο ενισχυτής μου έπρεπε να πάρει DTS-HD και πήρε DTS στο 1,5Mbps. Η μέρα που έπρεπε να πάρει Dolby TrueHD και πήρε κοινό Dolby. Η μέρα που ο προβολέας μου είδε DVD σε 1080p που είχε πολλά να ζηλέψει από το HD-XE1 της Toshiba. Η χειρότερη όμως μέρα μου ήταν όταν αγόρασα τα Blu-ray «Curse of the Golden Flower» και «Meet the Robinsons», τα οποία ακόμη τα κοιτώ, μιας και δεν παίζουν στο Playstation 3 μου… Region Lock σου λέει. Μα ακόμη και από… ψαρόβαρκα στη μέση του Ατλαντικού να αγόραζα ένα HD-DVD δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, γιατί πολύ απλά θα παίξει. Ποιο Region Lock κυρία Sony; Κι ερχόμαστε στον χρήστη «cool» που έχει το θράσος να παίζει με τη νοημοσύνη μας, αλλά και την υπομονή μας. Ευχαριστώ πολύ κύριε… cool για τη συμβολή σας στην πληροφόρηση περί του ήδη γνωστού Blu-ray player της Samsung (μέσω του αξιολογότατου HD REVIEW), το οποίο μάλιστα δεν λέγεται PDP-1400, αλλά BDP-1400 (να είμαστε και λίγο προσεκτικοί γιατί οι… παρωπίδες της $ONY μειώνουν την ορατότητα). Αλλά, για σας παρακαλώ: Τι θέλετε να πείτε; Ωραία, το BDP-1400 μου δίνει αυτά που το Playstation 3 δεν μου δίνει στον ήχο και επιπλέον, είναι ίσως όμοιο στο τμήμα της εικόνας με το Toshiba μου, χάρη στον επεξεργαστή εικόνας της Silicon Optix. Εύγε! Αλλά έπειτα τι; Ολόκληρη Sony (η μητέρα του Blu-ray) αφέθηκε να την προσπεράσει η… Samsung εκεί που η ίδια έπρεπε να έχει δώσε πρώτη τα πάντα στο λαό; Της Κορέας έγινε που λέμε, ε; ΟΚ. Άρα τι; Μήπως θα πρέπει να πάρω κι ένα BDP-1400, γιατί θέλω εδώ και τώρα να απολαύσω στη ολότητά του τους τα Blu-ray μου, όπως τα HD-DVD μου; Μα πως; Άμα το αγοράσω σήμερα, για να συμπληρώσω το μέχρι τώρα κουτσό στον ήχο Playstation 3, τότε αυτομάτως, ως… καταναλωτής με συνείδηση, θα έχω πληρώσει για δεύτερο!!! Blu-ray player, εκεί που με το HD-XE1 της Toshiba, τα πήρα όλα σε ένα και καθάρισα! Τι είπατε; Να περιμένω γιατί το Blu-ray είναι πιο «εξελιγμένο» και έχει ακόμη παιδικές ασθένειες με συσκευές όπως το Playstation 3; Μπα! Περιμένω κάθε φορά που η Sony ανακοινώνει νέο firmware και αυτό που μου δίνει τελικά, είναι παιχνιδάκια και χαριτωμένα εφέ, μαζί με δυνατότητες δευτερευούσης σημασίας, αλλά σίγουρα, τίποτε σχετικό με το «νικητή» που λέγεται Blu-ray. Εγώ δεν γνωρίζω τη μοίρα του καινοτόμου, αλλά τη μοίρα του αληθινού πρωτοπόρου που πραγματοποιεί αυτά που ασπάζεται. Γι΄αυτό λοιπόν κύριε «cool», άμα εσείς θέλετε να μιλάτε για Ποντίους, εγώ θα σας θυμίσω την εξαιρετικά δημοφιλή και επιτυχημένη ιστοσελίδα «www.thisiswaiting.com» η οποία μπορεί μεν να μην υπάρχει πια από τότε που το Playstation 3 κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, αλλά τουλάχιστον πέτυχε το σκοπό της. Να περιγελάσει το motto «This Is Living» της Sony και να εκφράσει πλήρως τη νοοτροπία μιας εταιρίας που σε αφήνει να περιμένεις. Να περιμένεις (τότε) το πότε θα σου φέρει το «καλύτερο Blu-ray player» στην Ευρώπη. Και να περιμένεις ακόμη (σήμερα πια, μετά από τόσο καιρό), το πότε θα τελειοποιήσει την… κατασκευή του Playstation 3 μέσω firmware ενώ η συσκευή βρίσκεται ήδη στο ράφι σου, πότε το Blu-ray θα σου δώσει τις διαδραστικές ικανότητες του HD-DVD (μόλις που υλοποιήθηκε επιτέλους το Blu-ray profile 1.1) κ.λ.π. Σας παρακαλώ λοιπόν κύριε «cool» και κάθε λογής αντίστοιχα άτομα: Εγώ δεν μπορώ να περιμένω, γιατί ως καταναλωτής πληρώνω κι επειδή πληρώνω έχω το δικαίωμα να απαιτώ από την εκάστοτε εταιρία, να σέβεται τη συνειδητή μου επιλογή. Πλήρωσα για τον ραδιοενισχυτή μου και ειλικρινά, δεν έχω παρά να επαναλάβω πως η πηγή εκείνη που εντυπωσιάζει πραγματικά εμένα και τους φίλους μου στο οικιακό μου σινεμά, δεν είναι άλλη από το HD-DVD player μου, μιας και μόνο με αυτό μπορώ να τους προσφέρω τα βέλτιστα σε ήχο και εικόνα, εδώ και τώρα. Όσο για τους υπότιτλους, αυτά να τα πείτε στα petitions που έγιναν για το Blu-ray επί του θέματος, αλλά και στη συλλογή μου, που διαθέτει μόλις τέσσερα 4 δισκάκια με Greek subs και 22 χωρίς. Από την άλλη, μοιάζει να αποφεύγετε επιμελώς να σχολιάσετε τα του «I love hi(gh)tech» σχετικά με τους υπότιτλους στα πρώτα DVD, τότε τα πρώτα χρόνια. Μη μου πείτε ότι δεν αγοράσατε κι εσείς δισκάκια τότε και μάλιστα με τρέλα… Ειλικρινά πάντως, ως καταναλωτής δηλώνω προβληματισμένος και πραγματικά τρέμω στην ιδέα του να χρειαστεί να ξοδευτώ και πάλι για το Blu-ray, αν η Sony δεν ικανοποιήσει τις προσδοκίες μου για το Playstation 3 που τόσο περίτεχνα κατάφερε να μου πουλήσει. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει; Όχι, ο κοσμάκης του σήμερα που τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να βγάλει τα λεφτά που θα του επιτρέψουν να απολαύσει την πανάκριβη (επί του παρόντος) πολυτέλεια που λέγεται High Definition, δεν μπορεί να περιμένει. Το μόνο που περιμένει είναι σεβασμό για κάθε ευρώ που δώσει. Κι όσο για τη σκάφη κύριε «cool», μπορεί μεν να έχει πια… πεθάνει, όμως δεν κόστισε ποτέ όσο ένα πλυντήριο, δεν έκαψε ποτέ τόσο ρεύμα και δεν έκανε ποτέ τόσο θόρυβο. Τη δουλειά της όμως την έκανε. Έδωσε καθαρά, αστραφτερά ρούχα στον απλό κοσμάκη, πολύ πριν το απαιτητικό, αλλά… ανώτερο πλυντήριο.

Ανώνυμος είπε...

The War is Over. Νικητής είναι το Hi-Def το οποίο επιτέλους θα μπει στα σπίτια μας. Αφήστε λοιπόν τους θρήνους και τις μικρότητες, ω οπαδοί του θνήσκοντος HD-DVD και αναφωνήστε μαζί μας: ΖΗΤΩ ΤΟ HI-DEF.

Υ.Γ. Κι αν αυτό σας παρηγορεί, δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω αυτά τα σχόλια Ο/Η Βρεγμένη Σανίδα είπε...
Δηλαδή εγώ που έσκασα 800 ευρώ για να αγοράσω HD-DVD Player τι θα το κάνω;
τι,τι θα να κάνεις? πριν προβείς σε αυτην τη αγορά δεν το γνώριζες ότι ένα από τα δύο μπορεί να επικρατούσε?Όποιος θέλει να αγοράζει ότι νεο τεχνολογικά βγαίνει θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να βγει χαμένος γιατί κάτι νέο πιο φτηνό και με περισσότερες δυνατότητες θα έρθει.Και εγώ κατοχος ps3 ξέρω ότι μπορούσα να βγώ χαμένος η μάλλον (μπορώ) γιατι τίποτα δεν είναι ακόμα οριστικό
Τέλος σαν αναγνώστης του περιοδοκού θα ήθελα να δω μια blue ray ταινία έστω και β διαλλογής προσφορά.

Ανώνυμος είπε...

'Ετσι είναι I love Hi(gh)TECH. Οι μάγκες αγοράζουν και τα δυο φορμά κι έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Ειδικά αυτοί που δεν έχουν ιδέα του πως "βγαίνουν" τα χρήματα. Που όταν δεν κάνουν βόλτες με την Cayenne, ακούγοντας Πέγκυ στο τέρμα, βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν με την τεχνολογία. Άν βγούν κι άλλα φορμά θα τα αγοράσεις κι αυτά φαντάζομαι.
Και μετα φταίει η Sony....

Ανώνυμος είπε...

Από έναν υποστηρικτή σας (ειδικά στην τελευταία 'διαμάχη' αναφορικά με την τα BR του περιοδικού):

Αυτή τη φορά η μανία σας με την Sony (σε όλα τα επίπεδα – BluRay / VW 200) έχει καταντήσει κάτι παραπάνω από γελοία.

Εξυπνάδες και ειρωνείες με παντελή έλλειψη μέτρου και όποιας αξιοπρέπειας χαρακτηρίζουν το τρέχον τεύχος.

Απογοήτευση.

ΥΓ Αν εκτιμάτε την γνώμη των αναγνωστών και ιδιαίτερα των μη 'κολλημένων', θεωρώ ότι, για το δικό σας καταρχήν συμφέρον, την παρούσα άποψη πρέπει να την λάβετε σοβαρά υπόψιν.

Ανώνυμος είπε...

απο ανθρώπους που δεν κρατούν το λόγο τους δεν περίμενα κάτι καλύτερο

Ανώνυμος είπε...

Να υποθέσω ότι οι παραπάνω φίλοι είναι υποστηρικτές των "φτωχών και αδυνάτων"... Micro$oft-Toshiba.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μην τσακώνεστε!
Όλοι μας έχουμε πληρώσει και θα πληρώνουμε όλες τις εταιρείες (Sony, Toshiba, Microsoft, etc.) γιατί αυτό ζητούν από μας: τα ωραία μας χρήματα για να παίρνουν οι managers τα bonus τους και οι μέτοχοι τα κέρδη τους. Δεν πρόκειται για φιλανθρωπικά ιδρύματα...
Από κει και μετά ο καθένας από μας, ας κρίνει και αποφασίσει τι του ταιριάζει. Προσωπικά π.χ. πήρα μία ωραιότατη FULL HD Samsung LE40M86B πριν από 7 μήνες γιατί ήθελα ΤΟΤΕ να την αποκτήσω (άσχετα αν πλήρωνα 6 μήνες την VISA), ενώ τώρα θα την έπαιρνα 30% φθηνότερα. Επίσης τα Χριστούγεννα αγόρασα ένα ωραιότατο PS3, με το οποίο απολαμβάνω, ΟΤΑΝ προλαβαίνω, κάποιες HI DEF ταινίες και παράλληλα παίζω και κανένα παιχνίδι με τα παιδιά μου. Αυτό ήθελα και αυτό έκανα, όπως ο καθένας από μας. Απλά προσπάθησα να περιμένω λίγο για να δώ προς τα πού κλίνει η ζυγαριά...
H Toshiba αν ήθελε πραγματικά να κερδίσει θα μπορούσε εδώ και 1 χρόνο να ενσωματώσει το HD DVD σε όλα τα καινούργια της LAPTOP, με μικρό κόστος, όπως επίσης και η Microsoft στο XBOX 360. Γιατί δεν το έκανε, ενώ η "εξυπνότερη" SONY το έβαλε στο PS3, όπου διασφάλισε και τα μελλοντικά updates μέσω ίντερνετ και φυσικά χτύπησε την αγορά?
Για αυτό σας λέω, μην σκοτίζεστε και πολύ. ΄Ολοι αγαπάμε το Hi Def.
Καλύτερα να προσπαθήσουμε να αφυπνίσουμε τους άλλους φίλους για να μην αγοράζουν flat screens 1064 X 768 επειδή είναι flat.... βοηθώντας τα καρτέλ των ηλεκτρονικών να ξεστοκάρουν τη σαβούρα της Ευρώπης στην Ελλάδα...
Καλό ΣΚ