29 Αυγ 2008

Το Blu-Ray κατακτά την Ευρώπη


Βρισκόμαστε λίγο πριν την έκρηξη του Blu-Ray στην Ευρώπη, καθώς η εξάπλωση των δίσκων BD πλησιάζει στην κρίσιμη μάζα καταναλωτών που απαιτείται για να γίνουν τα μπλε δισκάκια καθημερινό (mainstream) προϊόν. Αυτό δήλωσε ο Frank Simonis, Γενικός Διευθυντής της επιτροπής για την προώθηση του Blu-Ray στην Ευρώπη της BDA (Blu-ray Disc Association), σε μεγάλη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα εγκαίνία της IFA 2008. Και συμπλήρωσε: To 4ο τέταρτο της φετινής χρονιάς θα δει μια τεράστια αύξηση των πωλήσεων κάθε είδους προϊόντος Blu-Ray, από BD player (κονσούμερ και PC) μέχρι δισκάκια BD, παιχνίδια κλπ.
Σύμφωνα με την βρετανική εταιρία FutureSource Consulting, για το 2008 στις πιο προηγμένες ευρωπαϊκές αγορές, (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κλπ), οι πωλήσεις δίσκων Blu-Ray θα αποτελούν το 2% της αγοράς βίντεο, ενώ το 2009 θα αυξηθούν εκθετικά. Το 2012 δε, θα έχουν ξεπεράσει πλέον αυτές των δίσκων DVD, (βλ. διάγραμμα επάνω), ενώ η τιμή τους θα έχει πέσει στα €15.78. Για το 2008 εκτιμά ότι οι συνολικές πωλήσεις δίσκων BD θα φτάσουν τα 12 εκατομμύρια κομμάτια, ενώ για το 2012 προβλέπει συνολικές πωλήσεις 240 εκατομμυρίων τεμαχίων!

Με όλο και περισσότερα μοντέλα και συνεχή πτώση των τιμών, πολύ δελεαστική προβλέπεται να είναι τα προσεχή Χριστούγεννα η αγορά ενός BD-Player, το οποίο θα αποτελέσει την ιδανική πηγή ποιοτικού περιεχομένου για την τηλεόραση HD που όλο και περισσότερα νοικοκυριά αποκτούν στην Ευρώπη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ego prolava na kataktiso thn evropi
as eine kalla to internet kai h matrotskes mkv.an perimename apo aftous kaikame

Ανώνυμος είπε...

To blue ray κατακτά την Ευρώπη αλλά τα video club άδεια ακόμα από τίτλους... Ελάχιστα κυκλοφορούν και από μία κόπια το καθένα... Αφήστε για τις τιμές για να αγοράσεις blue ray movies ...