3 Απρ 2008

Μαθήματα marketing στην εποχή του Hi-Def


Αυτή είναι η συσκευασία, αυτή είναι η τιμή και αυτή είναι η ποιότητα εικόνας με την οποία όλα τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου θα πρέπει να φθάνουν στον καταναλωτή. Αν το Blu-ray θέλει να κυριαρχήσει έναντι του DVD θα πρέπει να κερδίσει την ψυχή των καταναλωτών και να δημιουργήσει με την σειρά του μια νέα υγιή βάση συλλεκτών. Στην εποχή του Hi-Def δεν μπορεί να συνεχίσουμε να μαζεύουμε σαβουροπαραγωγές και μάλιστα σε Standard-Def DVD σαν αυτές που κατακλύζουν τα ράφια των βιντεοκλάμπ ή μοιράζονται στις εφημερίδες. Η κυκλοφορία της θρυλικής ταινίας Bonnie & Clyde σε Blu-ray από τη Warner, είναι δίχως αμφιβολία ο σωστός τρόπος για να επικρατήσει εμπορικά το Blu-ray. Ένα πραγματικό μάθημα marketing από τη Warner προς τον ανταγωνισμό και την αγορά software, η ταινία έρχεται στη σωστή συσκευασία (υπό μορφήν συλλεκτικού βιβλίου), στη σωστή τιμή (15 ευρώ στο Amazon.com) και με κυριολεκτικά τέλεια ποιότητα εικόνας. Η Warner για ακόμα μια φορά ξαναγράφει τους κανόνες του παιχνιδιού και από πλευράς ποιότητας εικόνας και ως προς το θέμα marketing και ελπίζουμε οι υπόλοιπες εταιρείες του Hollywood να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό. Όπως ελπίζουμε ότι στη χώρα μας η εγχώρια εταιρεία διανομής θα κάνει το καθήκον της προς τον καταναλωτή, φέρνοντας το δισκάκι με την ίδια συσκευασία και τιμή και ελληνικούς υπότιτλους (αν και πολύ αμφιβάλλουμε). Πάντως, όσοι δεν μπορείτε να περιμένετε και γνωρίζεται αγγλικά ο δίσκος είναι All Region και μπορείτε να τον αποκτήστε τώρα από κάποιο δικτυακό δισκοπωλείο..
Ναι, η λύση είναι να «ξυπνήσει» ξανά ο συλλέκτης μέσα μας –όπως την εποχή των συλλεκτικών και πολυτελών εκδόσεων DVD- και το Bonnie&Clyde το πετυχαίνει με το παραπάνω. Αυτή τη συσκευασία, με αυτήν την ποιότητα εικόνα και αυτή την τιμή ΔΕΝ θα την αντιγράψουμε! Τη θέλουμε να στολίζει τη δισκοθήκη μας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το power dvd 8 δεν μπορει να παιξει τα blu ray iso τα κλειδωσαν και αυτα!
στο 7 δουλευει...

nikos είπε...

Eimai o protos episimos apo antiprosopia katoxos tou JVC HD-100
an kai exo peiramatistei polles fores me ta settings tha ithela tin gnomi sas gia rithmisi ton parametron stin kaliteri dynati epidosi. oi othoni mou einai da-lite 100" gain 1.1. DVD exo to DENON 1940 kai doryforiko dekti ton HD OnLien 6060 opou kai vlepo Discovery HD alla kai PREMIERE.

perimeno me endiaferon tin gnomi empirou filou.
filika
Nikos

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο θα κάνει πάλι η Warner με τη ταινία Natural Born Killers. Ένθετο με 42 σελίδες και σχόλια από τον Στόουν. τώρα για το πως θα πράξουν οι ελληνικές εταιρίες, αυτό είναι όπως πάντα "αλλουνού παπά ευαγγέλιο". Άραγε θα δούμε αυτά τα ένθετα ποτέ μεταφρασμένα?

Ανώνυμος είπε...

SIGA THN TAINIA!!!
GIA TO "NATURAL BORN KILLERS" ANAFEROME.
ANTI NA SYMPERILAVOUN ARISTOURGIMATA OPOS TO BRAVEYMENO ME OSKAR "MARCH OF THE PENGUINS" H TO "DASBOOT" STIS SUPER SYSKEBASIES,GIA TO TELEYTEO DEN EIMAI SYGOUROS AN TO EXEI H "WB".
TOULAXISTON BGALANE TO "CLOSE ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND" SE OREO PAKETO ALLA AYTO KAI PALI MONO
GIA THN AGORA TON USA.
THA HTHELA NA ROTISO TO PERIODIKO EAN EXEI DIAFORA ENA BD DISKAKI APO AMERIKH R1 NTSC ME TO ANTISTIXO APO THN EUROPH BD R2 PAL.
EINAI IDIA H POIOTHTA H EXOUN DIAFORES?
STO INTERNET GINETE XAMOS GIA AYTO TO THEMA ALLA DEN YPARXEI KSEKATHARH APOPSH.
KAI KATI TELEYTEO.POS EINAI DHNATON
TO BLUE RAY NA EINAI KALYTERO APO TO FILM POU PROVALETAI STIS ETHOUSES AFOU EINAI LENE TOULAXISTON "2K". GIA TO ARXIKO ARNITIKO DEN TO SYZHTAME KATHOLOU
AFOU AYTO FTANH TA "6K" KAI BALE.
TO BLUE RAY EINAI K AYTO GIRO STA "2K" ARA GIATI EINAI ANOTERO TOU CINEMA?
AN TO PROBALATAI SE MIA OTHONH TOY
MEGETHOUS TOU CINEMA NOMIZETAI OTI
TO YLIKO TOU BD THA EINAI ISAKSIO
TOU FILM H KAI KALHTERO?
PS: THA HTHELA NA DO TETOIA ARTHRA
STO PERIODIKO PARA TO HOME CINEMA
TON LEFTADON ME THS PISINES K TETOIA ASKOPH POLITELIA.
POIOS EXEITA LEFTA STHN ELLADITSA
GIA TETOIES FAMFARES EKTOS APO LIGOUS KARXARIES!!!!!
OI PLIOPSIFIA EINAI GIA KAMIA 40ARA
KAI ENA PLAY STATION K TELOS. OPOTE AYTA TA ARTHRA NOMIZO EINAI PERITA
K PIANOUN K 4 SELIDES!!!!